16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ε.Π.Κ.Κρήτης: “Δικαίωση αγρότη δανειολήπτη, από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης”

Ημερομηνία:

Ανακούφιση ,σε αγρότη δανειολήπτη από τις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης ήρθε να δώσει η από 9-01-2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου στα πλαίσια της προσωρινής διαταγής , μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης που έχει προσδιοριστεί για το έτος 2020.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , της οποίας ο δανειολήπτης τυγχάνει να είναι μέλος της, πρόκειται για αγρότη 36 ετών έγγαμο, με δύο ανήλικα παιδιά , με σύζυγο εποχιακά εργαζόμενη (τουριστική περίοδο) ως ιδιωτικός υπάλληλος με μηνιαίο μισθό 881,41. με μηνιαίο ο ίδιος έχει καθαρό εισόδημα γύρω στα 200 ευρώ, από μισθωμένα αγροτεμάχια αμπέλια και άλλες καλλιέργειες.
Τα τελευταία χρόνια ο εν λόγω δανειολήπτης διαπίστωσε την κατάφωρη μείωση του εισοδήματος του από την απασχόλησή του στις αγροτικές εργασίες και μη δυνάμενος να ανταποκριθεί στις βιοτικές ανάγκες της τετραμελούς οικογένειας του αλλά και στις απαιτήσεις των Τραπεζών, μίσθωσε την μοναδική κατοικία της οικογένειας βρίσκοντας παράλληλα ¨καταφύγιο” στην πατρική του οικογένεια.
Είναι χρεωμένος σε δύο Τράπεζες με διάφορα πιστωτικά προιόντα συνολικής οφειλής 108.003,67 ευρώ.
Περιουσια στοιχεία διαθέτει α) ο σύζυγος ,μία κατοικία 78,56 τ.μ και δύο Ι.Χ αυτοκίνητα από ένα έκαστος σύζυγος.
β) η σύζυγος, μόνο ένα Ι.Χ έχει στην κυριότητα της
Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου ,αφού διαπίστωσε ότι απέτυχε η διαδικασία προδικαστικού συμβιβασμού, μεταξύ των διαδίκων στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής αποφάσισε:
α) Απαγόρευση κάθε μορφής καταδιωκτικού μέτρου κατά της περιουσίας του δανειολήπτη από τους πιστωτές του, διάσωση της πρώτης και μοναδικής κατοικίας.
β) Καθόρισε μηνιαία δόση 200 ευρώ άτοκη για 36 μήνες
γ) Τρίχρονη (36 μήνες) περίοδο χάριτος για καταβολή δόσης, για την διάσωση της κατοικίας,
δ) Μηνιαία έντοκη δόση 200 ευρώ, για την διάσωση της κατοικίας για 36 μήνες
ε) Αναπροσδιορισμό δόσης σε περίπτωση αλλαγής της οικονομικής κατάστασης προς το χειρότερο του δανειολήπτη
Συμπερασματικά:Για την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η απόφαση αυτή σύμφωνα με την κρίση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, για την οικογένεια των δανειοληπτών, δίνει τη πρέπουσα οικονομική ανάσα, να σκεφθούν να ξαναγυρίσουν στο σπίτι τους, και να ζήσουν πλέον ως οικογένεια αφού η δόση των 200 ευρώ είναι μέσα στα όρια των οικονομικών δυνατοτήτων τους.-

Η Πρόεδρος της Ενωσης
Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ