15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ε.Π.Κ.Κρήτης: “Υπερχεωμένος αγρότης , από τα Χανιά, “κούρεψε” το χρέος του κατά 40% σώζoντας και την περιουσία του”

Ημερομηνία:

Ρύθμισε το χρέος του, έσωσε την περιουσία του, απαλλάχθηκε και μέρος από αυτό,  υπερχρεωμένος αγρότης, κάτοικος της περιοχής του Δήμου Πλατανιά Χανίων ,με την υπαρ.261/2014  Δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, όπου εξαίρεσε από την εκποίηση (πλειστηριασμό)την κύρια κατοικία του  δανειολήπτη ,εμβαδού 118,55 τ.μ ,υπογείου 153 τ.μ, καθώς και ένα αγροτεμάχιο εμβαδού 3.258,35 τ.μ περίπου
 Συγκεκριμένα  και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ‘Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  της οποίας  ο δανειολήπτης είναι μέλος, και η οποία συνέδραμε ως αρμόδιος Φορέας, από την αρχή το μέλος της εξωδικαστικά και συμβουλευτικά , πρόκειται για δανειολήπτη-αγρότη , 43 ετών ,διαζευγμένο, που έχει μειωθεί το εισόδημα του , λόγω της γενικότερης  οικονομικής κρίσης και  συγκυρίας και του  οποίου  ο πατέρας πάσχει από ανίατη ασθένεια (καρκινοπαθής) χρειαζούμενος  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ,φροντίδα και οικονομική ενίσχυση και συνδρομή.. Ο εν λόγω δανειολήπτης είναι χρεωμένος σε δύο Τράπεζες, σε τέσσερα τραπεζικά προϊόντα ,συνολικής χρέωσης ποσού 90.376,60 Ευρώ.
Εισόδημα που διαθέτει: 1050 Ευρώ, μαζί με την γεωργική ενίσχυση.
Περιουσιακά στοιχεία:
α)κατοικία εμβαδού 118,55 τ.μ ,υπογείου 153 τ.μ,
β) ένα αγροτεμάχιο εμβαδού 3.258,35 τ.μ περίπου
γ)1000 Μετοχές ΑΝΕΚ , 1 Μετοχή Τράπεζα Χανίων
δ)Ι.Χ 50% κυριότητας του ίδιου
Το Ειρηνοδικείο Χανίων, βλέποντας την αντικειμενική οικονομική αδυναμία του καταναλωτή- αγρότη, να εξυπηρετήσει τις δόσεις των δανείων του, καθώς το εισόδημα του  φθάνει τα 1050 Ευρώ όμως το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης  εκείνου και του πατέρα του εκτιμάται στα 1000 ευρώ, τα υπολειπόμενα χρήματα, είναι ελάχιστα για την ικανοποίηση των πιστωτών του και προκειμένου  το δικαστήριο να  τον βοηθήσει να ανασάνει  ,εξέδωσε την υπαρ.261/2014  Δικαστική απόφαση  όπου :
α)Εξαιρεί  από τον πλειστηριασμό την κύρια κατοικία αλλά και των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων
β)Ρυθμίζει τα χρέη του δανειολήπτη, ορίζοντας  να καταβάλλει μηνιαίως  και για χρονικό διάστημα πέντε ετών δηλ. 60 μηνών,  μηνιαία δόση  ποσού  των 106,62 ευρώ.
γ) Χορηγεί περίοδο χάριτος πενταετία, για  καταβολή μηνιαίων δόσεων για την διάσωση της κυρίας κατοικίας
δ)Υποχρεώνει τον δανειολήπτη , να καταβάλλει για τη διάσωση της κύριας κατοικίας ,του αγροτεμαχίου το ποσό 245,54  ευρώ σε  240 ισόποσες δόσεις, ήτοι σε 20 έτη. δηλ. στο τέλος της εικοσαετίας ο δανειολήπτης ,θα έχει καταβάλλει συνολικό ποσό 58.931,42 ευρώ.
ε)”ΚΟΥΡΕΥΕΙ”,  το  χρέος συνολικά κατά 40% περίπου
Ητοι συνολικό χρέος 90.376,60 -6.397,2 -58.931,42=  “κούρεμα “35.048,62 ‘ητοι 40%
ζ)Δίνει την δυνατότητα  στον αιτούντα ,σε περίπτωση που αλλάξει το Νομικό καθεστώς στην δικαούχο πιστωτική Τράπεζα, να μπορεί να καταθέτει  την δόση του δανείου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Μετά από αυτή την θαυμάσια για τον δανειολήπτη   απόφαση, του Ειρηνοδικείου Χανίων,   η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, συγχαίρει το Οικονομοτεχνικό – Νομικό επιτελείο της, που κατάφερε με τα συμβουλευτικά σεμινάρια και την καθοδήγηση, να  δώσουν την πρέπουσα  ανάσα στον αγρότη  , εντάσσοντας το στο ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη)΄.Βεβαίως το μεγάλο μας ευχαριστώ το έχουμε για τους δικαστές μας , που συνεχίζουν να  στέκονται δίπλα στα λοιμαζόμενα από την φτώχεια υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εκδίδοντας θαυματουργές αποφάσεις.
Τέλος, ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εξουσιοδοτημένη για την μεσολάβηση  από τον ν.3869/2010 (για την ρύθμιση του χρέους των καταναλωτών)καλούμε όλους τους υπερχρεωμένους  (καταναλωτές ,επαγγελματίες, μικρο εμπόρους) να απευθύνονται σε μας για συμβουλευτική και καθοδήγηση.-
Αρμόδια τηλέφωνα 2821092306, 2821092666 και 2842020140

 Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα  Μελάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ