19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Χαμόγελο στην ψυχή, έφερε σε δανειολήπτη ΑμεΑ απόφαση Δικαστηρίου στα Χανιά

Ημερομηνία:

Χαμόγελο στην ψυχή, έφερε σε δανειολήπτη ΑμεΑ, κάτοικο χωριού του Δήμου Πλατανιά, η υπαρ.698/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων (κύρια εξέταση της αίτησης). Το δικαστήριο δέχτηκε να μη ορίσει κανένα ποσό (μηδενικές καταβολές) στον ανάπηρο, άνεργο, ο οποίος έχοντας περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ,ζήτησε την ένταξή του στο ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) καταθέτοντας σχετική αίτηση από το έτος 2011, προκειμένου να ηρεμήσει από την πίεση των Τραπεζών και των συνεργατών αυτών (εισπρακτικές)
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία από την αρχή συνέδραμε τον καταναλωτή μέλος της, στην ένταξη στο νόμο 3869/2010, πρόκειται για καταναλωτή ηλικίας 49ετών, ο οποίος είναι άγαμος και ανάπηρος, δεν εργάζεται, ζει από την σύνταξη που λαμβάνει από τον ΟΓΑ 345,60 ευρώ μηνιαίως , λόγω αναπηρίας 80%, με αδυναμία να ανταποκριθεί σε οποιανδήποτε καταβολή μηνιαίας δόσης, καθώς οι δαπάνες διαβίωσης του σύμφωνα με την κρίση του Δικαστηρίου ξεπερνούν τα έσοδα του, υπολογίζονται σύμφωνα με τα διδάγματα της κοινής πείρας σε 500 ευρώ, δεδομένου ότι διαμένει σε ιδιόκτητη κατοικία. Ο εν λόγω καταναλωτής είναι χρεωμένος, σε δύο Τράπεζες, συνολικού ποσού, ύψους 40.327,66 ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία έχει στην κυριότητα του
α) μία κατοικία 126,00 τ.μ
β) Οικόπεδο 600 τ.μ κατά 50% δικής του κυριότητας σε χωριό του Δήμου Πλατανιά
γ) Αγροτεμάχια 6.300 τ.μ με ελιές
δ) Αγροτεμάχιο  800 τ.μ ,με αμπέλι
ε) ΙΧΦ ατμοκίνητο πλήρους κυριότητας
Το Ειρηνοδικείο Χανίων έχοντας υπόψη του τα δικαιολογητικά που συνόδευαν την αίτηση του δανειολήπτη και όσα ειπώθηκαν και στηρίχτηκαν προφορικά τόσο από τον ίδιο όσο και από την δικηγόρο αυτού κ.Ράνια Μπουρδάκη, απέρριψε τις ενστάσεις των Τραπεζών ‘περί αοριστίας” και αποφάσισε υπέρ του δανειολήπτη τα εξής:
1) Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία
2) “Μηδενικές καταβολές”
3) Επανεξέταση της αίτησης ορίζοντας νέα δικάσιμο στις 19-06-2015
Συμπερασματικά για την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται μια απόφαση “σταθμός”, για τα άτομα ΑμεΑ, που θέλουν αφενός την στήριξη όλων μας, μα προπάντων της πολιτείας, καθώς η κρίση καθημερινά αφαιρεί κοινωνικά δικαιώματα ιδίως από τα ΑμεΑ

Η Πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκλήρωση του πρώτου Φωτοβολταϊκού 500kW της Παγκρήτιας Ενεργειακής Κοινότητας από την ΑΕΝΑΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Φωτοβολταϊκού Πάρκου 500kW της...

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...