15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ηράκλειο: Όλα έτοιμα για την εν πλω διαμαρτυρία κατά των χημικών

Ημερομηνία:

Πιθανότατα την Παρασκευή η έναρξη της επιχείρησης – Τι λέει το Ανοιχτό Συντονιστικό Ηρακλείου

Από το βράδυ της Πέμπτης θα είναι έτοιμα για αναχώρηση τα τρία σκάφη που θα πραγματοποιήσουν τη συμβολική διαμαρτυρία κατά της υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Συνολικά 32 ακτιβιστές, μέλη των συντονιστικών από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και από την Ιταλία θα βρεθούν εν πλω διαδηλώνοντας για την προστασία της Μεσογείου και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το επικίνδυνο πείραμα της υδρόλυσης στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray, στα Δυτικά της Κρήτης.

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε μέχρι εκεί. Να βρεθούμε δίπλα στο Cape Ray και να διαδηλώσουμε ειρηνικά», είπε ο καθηγητής διαχείρισης υδατικών πόρων Βαγγέλης Πισσίας ενώ την πρόθεση των διοργανωτών να  στείλουν «ένα σαφές μήνυμα για την προστασία της ζωής μας και της θάλασσας της Μεσογείου» τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, τα μέλη του Παγκρήτιου Συντονιστικού.

Θα υπάρξει «τριβή επιχειρημάτων» και όχι κάποιου άλλου είδους αντιπαράθεση, είπε ο Βαγγέλης Πισσίας ερωτώμενος για τους κινδύνους της όλης επιχείρησης. «Για μας δεν είναι πολεμικού τύπου αυτή η επιχείρηση. Δεν πάμε για να απειλήσουμε κανέναν, εκείνοι απειλούν τις ζωές μας και πάμε εκεί για να διαμαρτυρηθούμε και να σπάσουμε το πέπλο σιωπής που έχουν επιβάλει. Κεντρικός μας στόχος είναι να κάνουμε γνωστή σε όλο τον κόσμο την αντίδραση και την ανησυχία μας. Το πείραμα αυτό δεν αφορά μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον. Αυτοί που ήρθαν τώρα στις θάλασσές μας να τις μολύνουν με τα χημικά είναι βέβαιο πως θα ξανάρθουν. Ακόμα και αν δεν αποτρέψουμε την ολοκλήρωση του πειράματος στόχος μας είναι να καταλάβουν πως υπάρχει πολύ σοβαρή αντίδραση από τους λαούς της Μεσογείου», είπε ο κ. Πισσίας.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν εκτός από τον κ. Πισσία και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ηρακλείου Φανή Κουτσουμπού, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης, ο δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αρίστος Αθανασάκης,  ο παιδοχειρουργός Δημήτρης Πετράκης, το μέλος της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» Πολυάνθης Συγγελάκης, ο Γιάννης Δαγκωνάκης και η Ευγενία Πετράκη, μέλη της συντονιστικής.

Candianews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...