13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων ζητά παρέμβαση της αστυνομίας για την ηχορρύπανση και το κυκλοφοριακό

Ημερομηνία:

Έντονο είναι το πρόβλημα της ηχορρύπανσης αλλά και του κυκλοφοριακού προβλήματος στις τουριστικές περιοχές.
Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, με επιστολή της προς την αστυνομία, ζητά την παρέμβασή της προκειμένου να μπει ένα τέλος σε μια κατάσταση που όπως λέει κάνει κακό στο τουριστικό μας προϊόν.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Παρά τις μεγάλες προσπάθειες να αυξήσουμε την τουριστική κίνηση του Νομού μας, αρκετοί ασυνείδητοι δημιουργούν τεράστια ηχορύπανση ακόμα και σε ώρες κοινής ησυχίας, με μηχανάκια τα οποία δεν έχουν εξατμίσεις ή με αυτοκίνητα και γουρούνες τα οποία δημιουργούν τρομερό θόρυβο.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε πολλά παράπονα από τους επισκέπτες μας , οι οποίοι ενώ έρχονται να ξεκουραστούν στον τόπο μας, αντιμετωπίζουν αυτή την τρομακτική ηχορύπανση.

Παρακαλούμε όπως λάβετε άμεσα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία και τάξη στους δρόμους της περιοχής Κλαδισού – Αγίας Μαρίνας και φυσικά σε όλες τις περιοχές του υπόλοιπου δήμου, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ιδιαίτερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες .

Επίσης παρακαλούμε για άμεση κινητοποίηση σας και συνεχή έλεγχο της Τροχαίας για αυτοκίνητα ή δίκυκλα που κινούνται με υψηλές ταχύτητες, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχημάτων, και φυσικά να επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα από την Τροχαία στους οδηγούς αυτούς .

Τέλος θα πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα στα αυτοκίνητα τα οποία είναι παρανόμως σταθμευμένα στην παλαιά εθνική οδό από την Παρηγοριά μέχρι τον Πλατανιά και συγκεκριμένα στην Αγιά Μαρίνα του δήμου Χανίων και μέσα στον Πλατανιά.

Σημειώνουμε ότι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων χρησιμοποιούν το δρόμο και τα πεζοδρόμια για υπαίθριο παρκινγκ και για τις δικές τους ανάγκες.
Επίσης στο ύψος του jumbo,τα πεζοδρόμια έχουν καταληφθεί από αυτοκίνητα, μόνιμα παρκαρισμένα, ενώ στην περιοχή Ταυρωνίτη και Καμισιανά, υπάρχουν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας για την απομάκρυνση τους και την σωστή στάθμευση των κινούμενων.

Τα παραπάνω είναι βασική προϋπόθεση η οποία δίχως έξοδα, θα αναβαθμίσει την τουριστική περιοχή”

Για το αεροδρόμιο Χανίων

Με άλλη επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η Ένωση Ξενοδόχων ν. Χανίων ζητάνα συνεχίσουν τα έργα που έχουν διακοπεί στο αεροδρόμιο Χανίων.

Αναλυτικά στην επιστολή της η Ένωση αναφέρει:

“Εκφράζοντας την αγωνία όλης της κοινωνίας και όλου του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού Χανίων και της Κρήτης, σας ενημερώνουμε ότι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο, που συντελείται στην Κρήτη, δηλαδή η επέκταση του αεροσταθμού Χανίων ¨Ιωάννης Δασκαλογιάννης¨ έχει σταματήσει, για καθαρά οικονομικούς λόγους από ότι πληροφορούμαστε.

Όπως γνωρίζετε, το έργο αυτό έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και πρέπει να παραδοθεί τέλος του 2015. Είναι βέβαιο, ότι καθυστερήσεις όπως αυτές, δηλαδή η μη καταβολή δεδουλευμένων στον ανάδοχο του έργου, δημιουργούν τεράστιες καθυστερήσεις και ερωτηματικά, αν τελικά υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για έγκαιρη αποπεράτωση του έργου.

"google ad"

Ο συγκεκριμένος φάκελος για τις χρηματικές καταβολές που πρέπει να γίνουν, βρίσκεται στο τμήμα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας και ενώ γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την διαδικασία έγκρισης προϋπολογισμού έργων του ΕΣΠΑ έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο όπως γίνετε κάθε χρόνο, δυστυχώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι σήμερα, μέσα Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να μην έχουν εξοφληθεί οι οφειλές προς την ανάδοχο εταιρεία.

Θεωρούμε ότι αν δεν λήξει άμεσα αυτή η διαδικασία, μένει ελάχιστος χρόνος μέχρι τέλος του έτους με συνέπεια την αδυναμία απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας ώστε να προχωρήσουν οι εκταμιεύσεις που αφορούν το έργο το οποίο θεωρείται υψίστης σημασίας για το νομό μας, την Κρήτη και την προοπτική του τόπου μας.”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...