17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Η Κρήτη δεν είναι «συμμαχικό» νεκροταφείο

Ημερομηνία:

Του Πέτρου Μακρή

Κάποτε -και ίσως σύντομα- η Κρήτη πρέπει να παύσει να χρησιμοποιείται, και μάλιστα χωρίς αντεκδίκηση από τους πληττομένους, ως ορμητήριο φονικών βομβαρδισμών στόχων της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής.

Οι περίπου 100.000 κάτοικοι τη μεγαλονήσου επί πολλά χρόνια ζουν τις απογειώσεις των ΝΑΤΟϊκών F-16, που με το πρόσχημα της «ανθρωπιστικής» βοήθειας σε αμάχους, άλλοτε του Ιράκ και άλλοτε τις Λιβύης, γιατί όχι αύριο-μεθαύριο και άλλων χωρών, σπέρνουν τον όλεθρο και αιματοκυλούν τους πληθυσμούς τους.

Το τι «κέρδισε» η χώρα μας από nonpaper ενδεχόμενα ανταλλάγματα, από τις ξένες βάσεις του Ακρωτηρίου, της Σούδας και της Καλαμάτας, ελάχιστα ενδιαφέρει το λαό μας. Το μόνο που τον απασχολεί, μ’ όλες αυτές τις εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου και των Βρυξελλών με τα ελληνικά υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών, είναι η διατήρηση ειρηνικών σχέσεων με τους γείτονες της Μεσογείου.

Και είναι άξιον απορίας, πώς επί τόσες δεκαετίες (από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου μέχρι σήμερα) η Ελλάδα έμεινε ανέπαφη από τρομοκρατικές αντεκδικητικές ενέργειες, μια και τα πυραυλικά συστήματα των αραβικών χωρών -πλην του Ισραήλ- δεν διαθέτουν όπλα μακράς εμβέλειας, για να πλήξουν τις ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Και μαζί με αυτές, φυσικά, και χιλιάδες αθώους Ελληνες…

Να όμως που έφτασε η ώρα μιας χωρίς άλλες αναβολές αφύπνισης. Διότι οι Αμερικανοί δραστηριοποιούνται για την εγκατάσταση βάσεων μη επανδρωμένων επιθετικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών (drones) στην Κρήτη ή την Καλαμάτα. Οχι με το γελοίο και ψευδέστατο πρόσχημα της «ανθρωπιστικής προστασίας» των αμάχων, σε βόρεια Αφρική και Μ. Ανατολή, που το επικαλέστηκε πρώτος απ’ όλους ο Νικολά Σαρκοζί, ή νωρίτερα ο Τόνι Μπλερ (αμφότεροι υπόλογοι για εγκλήματα πολέμου), αλλά για την εξουδετέρωση των τζιχαντιστών της Συρίας και του Ιράκ.

Με άλλα λόγια, η Κρήτη θα φορτωθεί ακόμη ένα φονικό φορτίο του τρόμου, για την «επίλυση» αλλοτρίων διαφορών με πιθανά ελληνικά «ανταλλάγματα»: α) τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης, β) τη… δωροληψία «πλεονάζοντος αμερικανικού στρατιωτικού υλικού».

Μέχρι προχθές, η ντόπια αγορά της μεγαλονήσου εισέπραξε κάτι από τον εφοδιασμό σε τρόφιμα και μη πολεμικό υλικό από τις ξένες βάσεις. Και μαζί μ’ αυτά, βέβαια, και τους τραμπουκισμούς και τις χυδαίες προκλήσεις των Αμερικανών πεζοναυτών, εις βάρος των κατοίκων της. Με την πιθανή εγκατάσταση βάσεων drones, η Ελλάδα θα κατακτήσει μια… «τρύπα στο νερό», κατά τους ευνοϊκότερους υπολογισμούς! Με τις ρεαλιστικότερες προβλέψεις θα γίνουμε στόχος των τζιχαντιστών…

Αυτά τα… εκρηκτικά αστεία, πίσω από τις πλάτες όλων μας, ας τελειώνουν μια για πάντα. Το αίτημα, για την παραχώρηση βάσεων drones στις ΗΠΑ, να παραπεμφθεί πάραυτα στη Βουλή και από εκεί σε παλλαϊκό δημοψήφισμα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τη ζωή μας. Αρκετά τραβάμε με τα μνημόνια! Και αν, ο μη γένοιτο, θερμοκέφαλοι επικαλεστούν την «ισορροπία του τρόμου», ας εγκαταστήσουν αύριο κιόλας ρωσικές βάσεις drones και πυραύλων σε άλλο σημείο της επικράτειάς μας, με αντάλλαγμα την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, χάριν του ελληνικού λαού, από τους Ρώσους…

Διαφορετικά, ας μας αφήσουν όλοι τους ήσυχους και ας πάνε στην ευχή του Θεού…

enet.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ