16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η μέρα του σωστού & του λάθους, του πάνω & του κάτω στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν τα παιδιά της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014, με την εκπαιδευτικό Γιώτα Κίτσου, στη δραστηριότητα «Η μέρα του σωστού και του λάθους-Σωστό ή Λάθος».

Μέσα από το παραμύθι “Ο μικρόθ πρίγκιπαθ” της Brière – Haquet Alice οι συμμετέχοντες προβληματίστηκαν βαθιά και έκαναν ένα πρώτο βήμα για το σεβασμό προς τον κάθε άνθρωπο. Παράλληλα, παρουσιάστηκε με θεατρικότητα το παραμύθι και ακολούθησε συζήτηση μαζί με τα παιδιά για τις μεγάλες αλήθειες, που αυτό κρύβει.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η βιβλιοθήκη άνοιξε την αγκαλιά της στα παιδιά και πέρασε το μήνυμά της αγάπης για το βιβλίο.

Στο μεταξύ, την ίδια ημέρα οι μικροί φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σημεία του ορίζοντα στο μικρό πάρκο της περιοχής. Φορώντας τα γυαλιά του προσανατολισμού ξεκίνησαν ένα ταξίδι από το βορειότερο μέρος της Ελλάδος, το Ορμένιο, για να φθάσουν στο νοτιότερο, τη Γαύδο. Και από εκεί στο ανατολικότερο, το Καστελλόριζο, ως στο δυτικότερο, τους Οθωνούς Κέρκυρας.

Με οδηγό μια πυξίδα έγιναν καπετάνιοι και πειρατές. Και όταν έπεσε το σκοτάδι ο Πολικός Αστέρας δείχνοντας πάντα τον βοριά φώτισε τις νυχτερινές διαδρομές τους.

Επιστρέφοντας στη Βιβλιοθήκη με βήματα σταθερά και αντίθετα η δημοσιογράφος Μαίρη Καραμανέα, διασκεύασε και διηγήθηκε στα παιδιά τα παραμύθια «Ο λαγός και η νυχτερίδα» και ο «Φούρνος του Χότζα».

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων για μία ακόμη φορά ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές, που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων της, προς όφελος της ανάπτυξης της δημιουργικότητας των παιδιών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ