20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η ΝΔ στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Ημερομηνία:

Toυ Σ. Κούλογλου

Τέτοιο μπάχαλο σε κυβέρνηση, έχει διεθνώς παρουσιαστεί σε κάτι λατινοαμερικανικές δικτατορίες, λίγο πριν καταρρεύσουν. Δεν περνάει μέρα χωρίς «λαϊκή διαφοροποίηση» υπουργού του ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί φιλότιμα να καλύψει η κυβερνητική εκπρόσωπος που ανήκει στην ΝΔ: Ο ένας είναι νέος και άπειρος, ο άλλος έχει τις απόψεις του που το Μέγαρο Μαξίμου σέβεται λόγω της εγνωσμένης δημοκρατικότητας του.
Μακριά όμως από τις επίσημες ανακοινώσεις, οι νεοδημοκράτες βγάζουν ατμούς από τα αυτιά. Να τι σέρνει στον Κουκουλόπουλο το νεοδημοκρατικό site antinews, σε σχόλιο με τον τίτλο «Πασοκάρα αθάνατη- Μάγκας εκ του ασφαλούς ο κ. Κουκουλόπουλος»:
«Πρόστρεξε να προλάβει να κεφαλαιοποιήσει την τρέχουσα κατάσταση ο κ. Κουκουλόπουλος με δηλώσεις του εναντίον της ιδιωτικοποίησης των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ τώρα που τις απέρριψε το ΣτΕ και γνωρίζοντας πως και η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει πίσω από τις πιέσεις των δημάρχων και συνδικαλιστών της ΝΔ. Μάγκας εκ του ασφαλούς ο κ.Κουκουλόπουλος. Αλήθεια που ήταν τόσο καιρό που συζητιόταν η ιδιωτικοποίηση;
…Άλλα επειδή εμείς θυμόμαστε, δεν ήταν ο αρχηγός του ο Βενιζέλος, αυτός που ως Υπουργός Οικονομικών μεταβίβασε τις δυο εταιρίες τον Ιούνιο του 2011 στο ΤΑΙΠΕΔ για ιδιωτικοποίηση; Δεν ήταν αυτός υφυπουργός Εσωτερικών με συν-αρμοδιότητα στη διαχείριση των Υδατικών πόρων; Γνωστή οπορτούνα και παντός καιρού ο Κουκουλόπουλος, υπαρχηγόπουλο στο Μεγάλο Συνταγματολόγο Βαγγέλη, δεν γνώριζαν και οι δυο τους τα νομικά κολλήματα, τώρα μιλάνε; Για να δούμε τι θα προτείνουν για τα ισοδύναμα που θα ζητήσει η Τρόικα μιας και η αξία των δυο εταιριών αγγίζει μαζί το 1 δις. Εδώ φαίνονται οι πολιτικοί!!!».
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ούτε στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο υπάρχει ομοφωνία. Όπως παρατηρεί εύστοχα η σημερινή «Αυγή» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στο Βήμα FM «διέψευσε την ανακοίνωση της κυβερνητική εκπροσώπου Σ. Βούλτεψη πως μετά την αξιολόγηση, εφόσον προκύψουν νέες θέσεις διοικητικών, θα εκδοθεί συμπληρωματική προκήρυξη για τους διαθέσιμους διοικητικούς των οκτώ ΑΕΙ!, δηλώνοντας επί λέξει πως “δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι αν προκύψουν κενές θέσεις από τα οργανογράμματα, αυτές θα μπορέσουν να καλυφθούν από υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα»! Μάλιστα, η δήλωση του υπουργού άδειαζε για πολλοστή φορά και τον υπουργό Παιδείας Αν. Λοβέρδο, ο οποίος στον ίδιο σταθμό λίγες ώρες μετά δήλωνε, επικαλούμενος την κυβερνητική συμφωνία, ότι, «όπως λέει η απόφαση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου, θα προκύψει, αν βγει από την αξιολόγηση, συμπληρωματική προκήρυξη».
To άλλο πρόβλημα που απασχολεί τους νεοδημοκράτες είναι ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα του, στη πλάτη του καμπούρη, δηλαδή της ΝΔ. Ιδού αυτούσιο το πικραμένο ερώτημα, σε άλλο πόνημα με τον τίτλο «Νέα Ελλάδα με υλικά κατεδαφίσεως(δηλαδή ΠΑΣΟΚ-ΣΣ) δεν γίνεται»:
«Ο Λοβέρδος αποδομεί την κυβέρνηση και κηρύσσει ανεξάρτητο κρατίδιο υπουργείου Παιδείας. Ο Χρυσοχοϊδης λέει ότι διαφωνεί με τη διαθεσιμότητα που έχει ψηφιστεί εδώ κι ένα χρόνο. Αλλά μάλλον δεν είχε… διαβάσει τι ψήφιζε, το κάνει συχνά άλλωστε. Ο δε Βενιζέλος… γύρισε σελίδα στη χώρα και επαναδιαπραγματεύεται το μνημόνιο χωρίς να ρωτήσει κανέναν.
Και το ερώτημα που δημιουργείται είναι ένα και μοναδικό: Γιατί η Νέα Δημοκρατία, ως κυρίαρχη δύναμη στην κυβέρνηση, αφήνει να κάνουν κοινωνική πολιτική οι Πασόκοι και να εμφανίζεται αυτή ως η ανάλγητη;».
Διότι το ΠΑΣΟΚ ένα μόνο πράγμα ξέρει πλέον να κάνει καλά. Εκλογές. Και επειδή βλέπει ότι μοιάζουν αναπόφευκτες προσπαθεί να περισωθεί, το ίδιο και οι φθαρμένοι υπουργοί του που διάλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και την υγεία (λέγε με Λοβέρδο).
Οι νεοδημοκράτες πάντως έχουν δύο ερμηνείες. Σύμφωνα με την μία «μήπως η Πασοκαρία που απόκτησε ξαφνικά λαϊκό προφίλ, έχει τη σύμφωνη γνώμη του Σαμαρά. Δηλαδή να είναι το ΠΑΣΟΚ η εμπροσθοφυλακή στην “επανάσταση” κατά της τρόικας ώστε οι Βενιζελο-Λοβερδο-Χρυσοχοϊδηδες να απο-ενοχοποιηθούν στη συνείδηση του λαού και στη συνέχεια με ευκολότερο τρόπο να δημιουργηθεί η “μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη” που ονειρεύονται στο Μαξίμου».
Η άλλη ερμηνεία είναι πιο απλή: στο σύστημα εξουσίας «έχει ξεφύγει η μπάλα. Η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ