17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η παράξενη κοινωνική σιωπή

Ημερομηνία:

Πριν από μερικές ημέρες επανήλθε στο προσκήνιο το γνωστό θέμα για τις ευθύνες των υπουργών, παραγόντων και…ακόλουθων ειδικά όσο αφορά οικονομικά σκάνδαλα. Με τη γνωστή ατάκα ευθύνες θα αποδώσει η ιστορία, και όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα. Απάντησε όπως απαντά τον τελευταίο καιρό η συγκυβέρνηση.

Επειδή αυτή η κοινωνική ανηθικότητα ειδικά στην δεξιά θα είναι αρκετά διαδεδομένη, πρέπει κάποιος να τους υποδείξει ότι η ιστορία δεν είναι δικαστήριο και ότι με αυτούς τους κυρίους δεν πρόκειται να σαχοληθεί, διότι η ιστορία περιγράφει, εξηγεί, ερμηνεύει και κρίνει τα παραπάνω φινόμενα, δεν απονέμει δικαιοσύνη. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι δύσοσμο, κάτι αποκρουστικό σκεφτόμαστε και μονολογούμε…πιάσαμε πάτο.

Μήπως κάθε φορά που συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να σπαταλάμε χρόνο για την ανάλυση του φαινομένου αφού ξέρουμε ότι ο στόχος είναι η εξουθένωση και τελικά η εξαφάνιση της κοινωνίας. Διαιρωτώμε σε ποιόν βαθμό η κοινωνία εξουθενωμένη καθώς είναι, θα μπορέσει να αντισταθεί και να διώξει την ανηθικότητα, διαφθορά, διαπλοκή…που κυριαρχεί στο πολιτικό σύστημα, που φύτευαν οι αντιλαϊκές πολιτικές με τους εκπροσώπους που τις εκφράζουν. Και μάλιστα όταν στην κορυφή της ανηθικότητας βρίσκονται υπέρτατοι θεσμοί.

Η ηθική κρίση που αναφέρω παραπάνω ξεκινάει από την πολιτική εξουσία, αυτό που ονομάσαμε διαπλοκή διαφόρων εξουσιών με την πολιτική εξουσία (πρόσφατα στην βουλή καταγκέλθηκαν σχετικά φαινόμενα). Αποτέλεσμα όλων αυτών των δυσμενών φαινομένων είναι να τροφοδοτεί το καζάνι που βράζει και αργά ή γρήγορα θα εκραγεί με σημαντικά αποτελέσματα (εκλογές). Αναρωτιέμαι σε τι βαθμό η κοινωνία με μπροστάρη την Ριζοσπαστική Αριστερά, έχει την δύναμη και είναι διαθέσιμη να κάνει την ανατροπή;

Θα πετύχει; Στην ιστορία πάντα οι κοινωνίες έβγαιναν νικητές με πολύ κόπο και αίμα από το σκοτάδι και την ταπείνωση που τις είχαν οδηγήσει.

«…μα τώρα που η φωτιά φουντώνει πάλι

                                 εσύ κοιτάς τ’αρχαία σου τα κάλλη…

       και στις αρένες του κόσμου, μάνα μου Ελλάς,

                               το ίδιο ψέμα πάντα κουβαλάς!

         …και δεν δακρύζεις ποτέ σου, μάνα μου Ελλάς,

                               που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς!»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ευάγγελος Πάλλας
Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...