20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Και εγένετο Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας BIC Κρήτη

Ημερομηνία:

Στόχος του BIC Κρήτης επιχειρήσεις και αγρότες να έχουν μεγαλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα.

Η δημιουργία αγροτικών και επιχειρηματικών μονάδων «Νέας Γενιάς», με σύγχρονη αντίληψη, είναι ο στόχος του «Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης» ή «BIC Κρήτης» που δημιουργήθηκε στην Ιεράπετρα.

Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των σπουδαιότερων φορέων του νησιού και ιδιαίτερα της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας.

Μεταξύ των φορέων-μελών που αποτελούν τους εταίρους αυτής της πρωτοβουλίας είναι ακόμα η Περιφέρεια Κρήτης το ΤΕΙ, το ΙΤΕ, η Παγκρήτια Τράπεζα και το Επιμελητήριο Λασιθίου.

Όραμά των ιδρυτών του είναι να συνεισφέρουν με τις γνώσεις, την εμπειρία και τη δουλειά τους στην προσπάθεια των  γεωργών και  των επιχειρήσεων της Κρήτης να πετύχουν περισσότερα  και καλύτερα αποτελέσματα  και να αναπτυχθούν.

Η φιλοσοφία τους είναι να μεταλαμπαδεύσουν το ομαδικό πνεύμα και στην περίπτωση των αγροτών, αλλά και των επιχειρήσεων, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα κατά την πώληση, με μεγαλύτερες προσφερόμενες  ποσότητες παραγωγής και με ποιοτικά ανώτερα προϊόντα με δική τους ταυτότητα.

Επιδίωξή τους θα είναι το αποτέλεσμα των συνεργασιών αυτών να είναι τέτοιο, που να θεωρείται ικανό και ισχυρό κίνητρο και να ικανοποιεί οικονομικά και ηθικά, τόσο την ομάδα, όσο και ξεχωριστά τον κάθε παραγωγό και τον κάθε επιχειρηματία. Η αποστολή τους είναι να βοηθούν τις επιχειρήσεις να προοδεύουν και τους ανθρώπους να ευημερούν. Στα πλαίσια αυτής της αποστολής μελετούν συνεχώς τη σύγχρονη τεχνογνωσία, εξελίσσονται και γίνονται ολοένα και καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα (ποιότητα, εξυπηρέτηση, διαδικασίες, συνεργάτες κλπ.), έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουμε περισσότερα στους πελάτες τους σε ανταγωνιστική βάση.

Σκοπός

Σκοπός του φορέα (ο οποίος είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την επωνυμία ΕΒΝ) είναι η ουσιαστική παρέμβαση και συμβολή στην δημιουργία αγροτικών και επιχειρηματικών μονάδων “Νέας Γενιάς”, με σύγχρονη αντίληψη, δικτυώσεις και συνεργασίες, με  σύγχρονες υποδομές παραγωγής, σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης και εποπτείας, για παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων, επιθυμητής ποσότητας και ποιότητας, με ονοματεπώνυμο και δική τους ταυτότητα.

Στρατηγικός και καταστατικός στόχος του φορέα είναι η δημιουργία και διαχείριση «θερμοκοιτίδων» επιχειρήσεων.

Στελέχη – υπηρεσίες

Οι άνθρωποί του είναι έμπειροι επαγγελματίες με πολύ καλές σπουδές, υψηλό ήθος και αποτελεσματικότητα, ώστε να εξασφαλίζουν πάντοτε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και άριστη συνεργασία με τους πελάτες μας.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του φορέα αναφέρονται σε βασικούς τομείς της επιχειρηματικότητας και συγκεκριμένα:

→ Στον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό

"google ad"

→ Στη χρηματοδότηση και διαχείριση επενδυτικών σχεδίων (Αναπτυξιακός Νόμος, επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ κ.λ.π. )

→ Οργάνωση clusters αγροτικών επιχειρήσεων (κυρίως εξαγωγικών).

→ Marketing προϊόντων και υπηρεσιών

→ Οργάνωση και καθοδήγηση νέων επιχειρήσεων (start ups).

→  Κατάρτιση και εκπαίδευση αγροτών, επαγγελματιών και προσωπικού επιχειρήσεων.

→  Οργάνωση

→ Συμβουλευτικές υπηρεσίες,  στο Δημόσιο τομέα.

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Βασικός Τομέας δραστηριότητας του BIC  Κρήτης είναι η ενασχόλησή του με τα οριζόντια Ευρωπαϊκά προγράμματα, σε συνεργασίες με άλλους αναπτυξιακούς φορείς της Ελλάδος και  το εξωτερικό. Το Δίκτυο του ΕΒΝ (European Business and Innovation Centers Network), αποτελούμενο από 250 πλήρη μέλη και περισσότερα από 150 συνδεδεμένα μέλη, διευκολύνουν τα μέγιστα  το BIC  Κρήτης, στο σχεδιασμό προγραμμάτων και την διαμόρφωση κοινοπραξιών (consortium) μαζί με άλλα  BICs, αναπτυξιακές εταιρείες και φορείς της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ