13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Και με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου και των ΕΣΠΑ θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις του ιδιώτη επενδυτή στο Ελληνικό;

Ημερομηνία:

Αδιαφάνεια και επαχθείς όρους καταγγέλλει ο Νίκος Χουντής προς την Κομισιόν
Ερώτηση για το Ελληνικό
, που καταγγέλλει αδιαφάνεια και επαχθείς όρους σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Στην ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι, «σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας», η σύμβαση για το Ελληνικό αφήνει τη δυνατότητα στον επενδυτή να χρηματοδοτήσει μέρος του έργου, όχι με δικά του χρήματα, όπως αφήνουν έντεχνα να εννοηθεί, αλλά με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, του ΕΣΠΑ ή άλλων κοινοτικών προγραμμάτων.

Καταγγέλλει επίσης ότι δεν έχουν τηρηθεί τα όσα προβλέπονται στην Οδηγία 2001/42/ΕΚ, σχετικά με την «εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ορισμένων σχεδίων και προγραμμάτων», που επιβάλλει τη σύνταξη Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής τονίζει επίσης ότι δεν εφαρμόστηκε η Διεθνής Σύμβαση του Aarchus, η οποία, προκειμένου να εξασφαλίσει τη διαφάνεια τέτοιων έργων, επιβάλλει ότι, «στο ενδιαφερόμενο κοινό παρέχονται έγκαιρα και πραγματικά δυνατότητες να συμμετάσχει στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σχετικά με το περιβάλλον και, για το σκοπό αυτό, έχει το δικαίωμα να διατυπώνει παρατηρήσεις και γνώμες, όταν όλες οι επιλογές είναι ακόμη δυνατές, στην αρμόδια αρχή ή αρχές πριν από τη λήψη της απόφασης για τη συναίνεση ανάπτυξης»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...