22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Και το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει: ξεκίνησε η υδρόλυση των χημικών της Συρίας

Ημερομηνία:

Αν και μια πρώτη διαρροή εκ μέρους της μόνιμης αντιπροσωπείας της Γερμανίας στον ΟΗΕ ανέφερε ότι η διαδικασία είχε ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου το Πεντάγωνο με χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η έναρξη της υδρόλυσης των χημικών εν πλω στη θάλασσα της Μεσογείου άρχισε τη Δευτέρα 7 Ιουλίου του 2014.

1

Με δηλώσεις του εκ μέρους του Πενταγώνου ο συνταγματάρχης Steve Warren δήλωσε ότι: “Στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των ΗΠΑ εργάζονται εντός του πλοίου για την ουδετεροποίηση των χημικών όπλων στα διεθνή ύδατα” φανερώνοντας αν μη τι άλλο τον κυρίαρχο ρόλο και τον απόλυτο έλεγχο της επιχείρησης που εχει ο στρατός των ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι την επίσημη ανακοίνωση της έναρξης της διαδικασίας την έκανε το Πεντάγωνο και ως τώρα δεν υπάρχει ακόμα κάποια αναφορά από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων. Εκ του κεντρικού ρόλου των ΗΠΑ συμπεραίνουμε ότι και ο ρόλος της βάσης της Σούδας, ως κέντρο συντονισμού των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων, θα είναι σημαντικός.


“Εάν όλα πάνε καλά, η ουδετεροποίηση θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 60 ημέρες. Αλλά ο καιρός μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία” συνέχισε για να καταλήξει: “όταν ολοκληρωθεί η ουδετεροποίηση τα παράγωγα προϊόντα αυτής της διαδικασίας θα μεταφερθούν σε εγκαταστάσεις στη Φιλανδία και στη Γερμανία για την τελική καταστροφή τους σε εγκαταστάσεις εδάφους”.

Στις φωτό, το αρχικό μήνυμα στο twitter με ημερομηνία 3 Ιουλίου από τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Γερμανίας στον ΟΗΕ, μήνυμα στο twitter από το reuters για την έναρξη της διαδικασίας και η σημερινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Πλέον, και με κάθε επισημότητα, ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Tελειώνοντας να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα  2 Τρίτη 8 Ιουλίου στις 8:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση μετά από απόφαση του συντονιστικού Χανίων, όπου πιθανότατα θα εγκριθεί η πρόταση για αποκλεισμό της στρατιωτικής βάσης της Σούδας. Γι’ αυτό τον λόγο, καλούνται οι πολίτες των Χανίων καθώς και εκπρόσωποι κινημάτων και φορέων να συμμετάσχουν στη συνέλευση για τον όσο πιο αποτελεσματικό συντονισμό των δράσεων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ