27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

«Κατόρθωσαν το ανέφικτο» δηλώνει για την καταστροφή των χημικών της Συρίας ο Joseph Wienand επικεφαλής στο Edgewood

Ημερομηνία:

Υπό τη συνοδεία πολεμικών πλοίων συνεχίζει την πορεία του το MV Cape Ray προς τη Γερμανία και τη Φινλανδία όπου θα παραδοθούν για να καταστραφούν – σύμφωνα με τον ΟΑΧΟ – τα απόβλημα που δημιουργήθηκαν από τη διαδικασία της υδρόλυσης των χημικών.
Σύμφωνα με αναφορές, το Cape Ray χθες διέσχισε το αγγλικό κανάλι με κατεύθυνση προς τη Φινλανδία, οπότε βάσιμα υποθέτουμε ότι ήδη έχουν αφήσει τμήμα των αποβλήτων στις εγκαταστάσεις στη Γερμανία.

«Κατόρθωσαν αυτό που κανείς δε θεωρούσε εφικτό» Bv4x_orCcAAx9cR Σε δημοσίευμα τώρα του Royal Society of Chemistry σημειώνεται ότι η διαδικασία καταστροφής των χημικών με τη μέθοδο της υδρόλυσης κάπου στη κλειστή θάλασσα της Μεσογείου πήρε μόλις 6 εβδομάδες, διάστημα πολύ πιο σύντομο απ’ ότι είχαν προβλέψει αρχικά οι ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικό της δυσκολίας της αποστολής και των κινδύνων είναι και οι δηλώσεις του Joseph Wienand, επικεφαλή του Βιοχημικού Κέντρου στο Edgewood, όπου και κατασκευάστηκαν τα φορητά συστήματα υδρόλυσης ο οποίες είπε ότι είναι περήφανος για το «κατόρθωμα» της «ασφαλούς καταστροφής» του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

«Κατόρθωσαν αυτό που κανείς δε θεωρούσε εφικτό – χρησιμοποιώντας την εμπειρία τους και πρωτοποριακή τεχνολογία κατάφεραν να καταστρέψουν το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας μέσα σε ένα πλοίο στη θάλασσα!»

Σύμφωνα με Dominique Anelli, επικεφαλή της Μονάδας Χημικής Αποστρατιωτικοποίησης του OCPW και υπεύθυνο για την επιχείρηση στο Cape Ray, «τα απόβλητα που παράχθηκαν στο Cape Ray φυλάσσονται σε ειδικές δεξαμενές»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία σε Ηνωμένο Βασίλειο και Φινλανδία

BvadbLuIUAAzf1w

Η καταστροφή των άλλων χημικών πρώτης προτεραιότητας στις εμπορικές εγκαταστάσεις σε Ηνωμένο Βασίλειο και Φινλαδία έχει επίσης ολοκληρωθεί.

Εν τω μεταξύ, η καταστροφή των υλικών δεύτερης προτεραιότητας στη Φινλανδία και σε εγκαταστάσεις της Veolia στο Port Arthur των ΗΠΑ συνεχίζεται και πλέον η διαδικασία βρίσκεται περίπου στη μέση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Dominique Anelli.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο για καταστροφή 6 τόνοι υδροφθορίου

Bv3mM3XIMAEd48a.jpg large

Οι μόνες χημικές ουσίες που δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταστροφής τους είναι 6 τόνοι υδροφθορίου οι οποίες αν και αρχικά είχαν προγραμματιστεί να καταστραφούν στις ΗΠΑ, τελικά, λόγω προβλημάτων στον σχεδιασμό της μεταφοράς τους, η διαδικασία θα γίνει σε εγκαταστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η διαδικασία θα γίνει στη εταιρεία Mexichem στην περιοχή Runcorn, είπε ο Dominique Anelli και εξήγησε: «Η Mexichem είναι μία εταιρεία που παράγει τη συγκεκριμένη ουσία οπότε γνωρίζουν και πώς να την διαχειριστούν».

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό από το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας που συμμετέχει στη διαδικασία της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας: «τα παράγωγα αυτής της διαδικασίας θα απορριφθούν σε χωματερή».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...