16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κείμενο άστεγου που μπήκε να κατοικήσει σε χρόνια εγκαταλελειμμένο κτήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ημερομηνία:

Τα τελευταία χρόνια, η «ευρωπαϊκή ανάπτυξη» με έχει οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση, με κύρια αιτία την ολοένα αυξανόμενη ανεργία. Στις 31/01/2014 λόγω οικονομικής δυσχέρειας, έμεινα άστεγος και μην βλέποντας αλλη λυση και προκειμένου να μείνω στον δρόμο, πηρα την αποφαση και την ευθυνη να στεγαστω στο εγκατελειμενο κτήριο της οδου Αντωνιου Μελιδονη, ιδιοκτησίας του πολυτεχνείου Κρητης.Το εν λογω κτήριο δωρίστηκε το 1993 απο την Ελενη Φραντζεσκακη στο Πολυτεχνείο και απο τοτε κατοικείται απο περιστέρια και μονο.
Η κατάσταση που το βρηκα ηταν χειρότερη και απο κοτέτσι, τα δε παραθυρα ηταν ακαλυπτα με αποτέλεσμα τα νερα της βροχης με τον καιρο να σαπισουν τελειως τα ξυλινα πατώματα όπως και αυτά των δυο κατω ορόφων άλλης επίσης εγκατελειμενης οικίας. Το χειρότερο όμως είναι η εκτεταμένη υγρασια που δημιουργήθηκε στους τοίχους του παρακείμενου ισογείου όπου κατοικειται.
Από τότε εως και σήμερα, δινω αγώνα για να καθαρίσω, στεγανοποιησω και να επισκευάσω το κτηριο ουτως ωστε να γινει πιο ανεκτη η διαβιωση μου και να περιορισω τυχον περαιτερω φθορες.
Το πρωινό της τριτης 28/01 δέχτηκα την επισκεψη εκπροσώπου του Πολυτεχνειου, συνοδεία της αστυνομιας, οπου και μου ανακοινώθηκε διορια εως την Δευτέρα 3/02 για να εγκαταλείψω το εν λόγω κτηριο και καθε εργασια σε αυτο προκειμενου να γινει καποια «μελετη»
Θεωρώντας λοιπόν, πως αφού η πολιτική αδιαφορία, η οικονομική ασυδοσία και ο περιορισμός της ελευθερίας έχουν φτάσει στο απροχώρητο, πρέπει εμείς οι ταλαιπωρημένοι αλλά αξιοπρεπείς και συνειδητοποιημένοι πολιτες να σταματήσουμε να αναζητούμε «σωτήρες» και να αναλάβουμε την κατασταση στα χερια μας.
Δικο μου βήμα και ελαχιστο ειναι η κατάληψη αυτου του κτηριου και καλω τον κοσμο που βρισκεται σε αντίστοιχη θεση,να πραξει αναλογα.
ΥΓ. Κυριε πρύτανη και πρυτανικές αρχές.
Πρωτον. δεν θεωρώ πως η παρουσία μου, σας εμποδίζει να μελετήσετε το χαλι αυτου του κτηρίου.
Δεύτερον. Δεν διεκδικώ την ιδιωτικοποίηση του κτηρίου αλλά μόνο την στέγη.
Τριτον. Αρνουμαι και αντιστέκομαι σε πιθανη βιαιη εξωση μου

Με δύναμη, κουράγιο και αλληλεγγύη
ΠΑΝΟΣ

Πηγή: tokaravani.gr

ΥΓ: Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Πάνο και μιλήσαμε μαζί του.
Αύριο, θα δημοσιεύσουμε, το υλικό που προέκυψε από τη συζήτηση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...