17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κοιμηθείτε ήσυχα και ωραία

Ημερομηνία:

Να κοιμάστε με το δεξί πλευρό. Σ’ αυτή τη θέση θα χωνέψετε σε τρείς ή τέσσερις ώρες. Αλλιώς θέλετε 5 έως 7.

Ο ύπνος με τ’ αριστερό πλευρό είναι κουραστικός για τους καρδιακούς, για΄τι πιέζεται η καρδιά.

Αν πέσετε με την κοιλιά, η αναπνοή σας θα δυσκολευτεί, για΄τι θα πιεστούν οι πνεύμονές σας.

Ανάσκελα πάλι , προ πάντων, αν το μαξιλάρι σας είναι πολύ χαμηλό, τα όργανα της αναπνοής σας (γλωττίδα και φάρυγγας) δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν φυσιολογικά.

Μη ανοίγετε πολύ το παράθυρο: Θα διακινδυνεύσετε έτσι ν’ αρπάξετε κανένα κρυολόγημα: πράγματι, ο οργανισμός σας καταναλώνει κατά τον ύπνο πολύ λιγότερο οξυγόνο και δεν μπορεί να αγωνιστεί κατά του ψύχους. Αφήνετε λοιπόν μισάνοιχτο το παράθυρο έτσι που ο αέρας να ανανεώνεται με βραδύ ρυθμό και να μην σας χτυπάει απ’ ευθείας.

Μη πίνετε οινοπνευματώδη: Σε μικρή δόση τα οινοπνευματώδη είναι διεγερτικά. Σε ισχυρή δόση θα σας τσακίσουν και θα κοιμηθείτε με βαρύ, ταραγμένο ύπνο. Την άλλη μέρα το πρωί θα ξυπνήσετε το ίδιο κουρασμένος σα να είχατε ξενυχτήσει.

Αν έχετε κουραστεί πολύ, πιείτε καφέ: Ναι, όσο και αν φαίνεται περίεργο: Για όσες έχουν τσακιστεί από την κούραση, ο καφές είναι ένα θαυμάσιο υπνωτικό, σας δίνει την δύναμη ν’ απαλλαγείτε από την αγωνία που προκαλεί η μεγάλη κούραση και σας κρατά ξύπνιες.

Χαλαρώστε το σώμα σας πριν αποκοιμηθείτε. Ξαπλώστε με την πλάτη και προσπαθήστε να χαλαρώσετε τελείως τους μυς σας. Αρχίστε από τους μυς των μπράτσων σας. «Μιλήστε» τους χαμηλόφωνα, πέστε τους: «Χαλαρωθείτε, ξεκουραστείτε…». Όσο αστείο κι αν σας φανεί αυτό, σιγά – σιγά θα νοιώσετε έναν ελαφρό πόνο, κάτι σαν κομμάρα και φαγούρα: αυτό οφείλεται στο ότι οι φλέβες σας παύοντας να συσπώνται, αυξάνουν σε όγκο και κατά συνέπεια το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα στους μυς.

Συνεχίστε έτσι με τους μυς των ποδιών, της ράχης, του στήθους του λαιμού, της κοιλιάς… Ασφαλώς θα έχετε αποκοιμηθεί πριν τελειώσετε και με μιαν ασυνήθιστη γαλήνη, που θα σας δώσει βαθύ και αναζωογονητικό ύπνο. Το σκόρδο, τα ραδίκια, και τα μήλα βοηθούν στον ύπνο, γιατί διευκολύνουν την πέψη.

Μην διαβάζετε αστυνομικά: Τα αστυνομικά μυθιστορήματα κρατούν σε διέγερση το πνεύμα σας. Αποφεύγετε επίσης τα μυθιστορήματα «φρίκης και τρόμου» καθώς και τα θλιβερά, γιατί η ανάμνησή τους θα διεγείρει το υποσυνείδητό σας κατά τον ύπνο. Διαλέξτε ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, που θα στρέψει το μυαλό σας μακριά από τα δυσάρεστα.

Μη μετράτε: Δεν υπάρχει πιο εκνευριστική μέθοδος, για αν κοιμηθείτε, από το μέτρημα. Διεγείρει, το πνεύμα και στα πιο πολλά άτομα αφαιρεί τελείως τον ύπνο. Όταν λένε «θα μετρήσω ως το 10.000», υποσυνείδητα δεν μπορούν να κοιμηθούν αν δεν φθάσουν στον αριθμό αυτόν που θέλουν τουλάχιστον δύο ώρες.

Πιείτε ένα ζεστό: Τα ζεστά διευκολύνουν την πέψη, προκαλώντας συρροή αίματος στα πεπτικά όργανα (έντερα, στομάχι, συκώτι). Τα καλύτερα είναι το τίλιο, η βερβέρνα, το χαμομήλι και το άνθος πορτοκαλιάς, γιατί είναι αποτελεσματικά καταπραϋντικά.

Τρώτε ελαφρά: Τα βαριά και δύσπεπτα φαγητά προκαλούν εφιάλτες, ταραγμένο ύπνο, δυσάρεστα όνειρα. Αποφεύγετε προ παντώς τα λίπη, τις σάλτσες, τη σοκολάτα κα τα μπαχαρικά που απαιτούν μεγάλη προσπάθεια του συκωτιού σας.

Μην κοιμάστε αμέσως μετά το φαγητό: Περιμένετε τρία τουλάχιστον τέταρτα της ώρας πριν πέσετε να κοιμηθείτε. Αυτό είναι απαραίτητο, αν θέλετε να έχετε πραγματικά αναζωογονητικό ύπνο.

"google ad"

Φροντίστε το στρώμα σας να μην είναι ούτε πολύ σκληρό ούτε πολύ μαλακό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ