17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Έκθεση-αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου

Ημερομηνία:

Μια έκθεση που συζητήθηκε ευρέως στην Αθήνα, έρχεται στο Ηράκλειο στον πρώτο σταθμό ανά την περιοδεία της στην Ελλάδα. Πρόκειται για την έκθεση- αφιέρωμα στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο και στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.
Πριν από λίγες μέρες, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής; και πρόεδρος του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» Φίλιππος Πετσάλνικος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την αρμόδια αντιδήμαρχο Αριστέα Πλεύρη, ζητώντας της το χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου προκειμένου να φιλοξενήσει την έκθεση. Όπως της εξήγησε πρόθεση των διοργανωτών της έκθεσης αλλά και του Ιδρύματος είναι να έλθει πρώτα ή έκθεση στην Κρήτη και το Ηράκλειο, προκειμένου να τιμηθεί το «πράσινο νησί και η σχέση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου», η βαθειά «ερωτική» σχέση των Κρητικών με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και οι δημοκρατικοί αγώνες της Κρήτης που διαχρονικά ταυτίστηκαν με τον αγώνα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ. Πετσάλνικος ζήτησε από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου να φιλοξενηθεί η έκθεση μέσα στον Οκτώβριο, όμως αυτό δεν είναι εφικτό αφού η Βασιλική είναι κλεισμένη με εκδηλώσεις μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου. Το πιο πιθανό είναι η έκθεση να έλθει στην Κρήτη στις αρχές του νέου χρόνου.

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...