17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κρήτη: Γέμισε η αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα

Ημερομηνία:

Πλαστά χαρτονομίσματα που σε πολλές περιπτώσεις δεν αναγνωρίζουν ούτε τα ειδικά μηχανήματα φαίνεται πως έχουν κατακλύσει την αγορά της Κρήτης.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες η παρτίδα αυτή των πλαστών χαρτονομισμάτων προέρχεται από τη Βουλγαρία ωστόσο έχουν παραχθεί σε πόλη του ιταλικού νότου όπου έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία.

Σε επίπεδο νησιού έχουν σημειωθεί αρκετά κρούσματα σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές με ανυποψίαστους πολίτες που έχουν εξαπατηθεί να τα χρησιμοποιούν χωρίς να το γνωρίζουν για τις αγορές τους.

Χειρότερη φαίνεται να είναι η κατάσταση στην ύπαιθρο με χαρακτηριστική περίπτωση χωριού γειτονικού δήμου όπου οικοδομικές εργασίες για την κατασκευή σπιτιού πληρώθηκαν με πλαστά χαρτονομίσματα.
Η κομπίνα αποκαλύφθηκε μετά από μέρες όταν ο εργολάβος που έπεσε θύμα, χρειάστηκε να εξοφλήσει από τα χρήματα αυτά τον λογαριασμό της ΔΕΗ και τότε αποδείχθηκε η πλαστότητα.

Η υπόθεση αν και έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, δεν έχει (ακόμη) καταγγελθεί καθώς δόθηκε υπόσχεση ότι θα τακτοποιηθεί το θέμα από την πλευρά του ανθρώπου που έδωσε τα πλαστά, λέγοντας ότι και αυτός έπεσε θύμα προηγούμενης συναλλαγής που είχε κάνει!

patris.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...