13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 | Nέα ραδιοφωνική χρονιά με Κατερίνα Πολύζου, Κώστα Βαξεβάνη και Άρης Χατζηστεφάνου, αγαπημένους djs και θεματικές εκπομπές

Ημερομηνία:

Πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσει για τη νέα ραδιοφωνική χρονιά ο ραδιοφωνικός σταθμός των Χανίων KPHTHFM 101.5.

Κατερίνα Πολύζου, Κώστας Βαξεβάνης, Άρης Χατζηστεφάνου αλλά και Σία Κοσιώνη είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που θα πλαισιώσουν γι’ αυτή την 25η συνεχή χρονιά λειτουργίας του, τον πιο ιστορικό ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης, τον KPHTH  FM 101,5.

Η πλούσια ενημερωτική δομή του φετινού προγράμματος πλαισιώνεται με την παρουσία μερικών από τους καλύτερους και πιο ποιοτικούς μουσικούς παραγωγούς της πόλης μας, αλλά και με πρωτοποριακές για το κρητικό ραδιόφωνο κινήσεις, όπως τις σύντομες θεατρικές παραγωγές για ραδιόφωνο, και μία σειρά άλλων θεματικών ενθετων.

Πιο αναλυτικά, σε σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε ενημερώνουν ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 ο αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης «δίνει το μικρόφωνο πρώτα-πρώτα σε ανθρώπους που διψάνε να εξερευνήσουν τα όρια της προσωπικής τους έκφρασης· που λατρεύουν το διαφορετικό και την αντισυμβατικότητα στην ενημέρωση· που ζητούν να αρχιτεκτονήσουν τη σκόρπια καθημερινότητα των πόλεων και να δώσουν μουσική μορφή στον αμέριμνο μηδενισμό της νύχτας· που θέλουν, τέλος, να δώσουν ήχο σε μια γενιά η οποία, από αδιαφορία ή κούραση, έως τώρα συνεννοείτο με νοήματα και ξαναζεσταμένες ατάκες».

Μια ξεχωριστή αναφορά αξίζει στη σειρά σύντομων θεματικών ένθετων που θα εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του σταθμού. Δύο φορές την ημέρα σύντομο ένθετο με συνταγές μαγειρικής και η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας. Επίσης κάθε απόγευμα σύντομη θεματική με τις ταινίες που παίζουν στις κινηματογραφικές αίθουσες της πόλης. Μία φορά την εβδομάδα ραδιοφωνικό θέατρο, μία παραγωγή του #kritifm1015 σε συνεργασία με τη Ρόδω Πλατσιδάκη με κείμενα πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου γνωστών και επίκαιρων συγγραφέων και λογοτεχνικών συγγραμάτων.

sezon Πιο αναλυτικά:

Ενημέρωση από το πρωί

–          Με την φωνή, τα σχόλια και την εμπειρία της Κατερίνας Πολύζου ξεκινάει η ενημέρωση στον ΚΡΗΤΗ FM 1015 από το πρωί στις 8 με «Καφέ και Σχόλια» αναλύοντας και σχολιάζοντας την τοπική, πανελλαδική και διεθνή επικαιρότητα με συνεντεύξεις και μετάδοση ειδήσεων.

–          Την σκυτάλη παραλαμβάνουν οι Γιάννης Θωμαδάκης και Γιάννης Κουλόπουλος, οι γνωστοί από την σεζόν που αφήσαμε πίσω μας και σαν John & John, ένα δίδυμο που με το καυστικό τους χιούμορ από Δευτέρα ώς Παρασκευή10 με 12 το πρωί, θα αναλίσκονται σε ένα σχιζοειδές μιξάζ στιχομυθιών αρνούμενοι να καταθέσουν δήλωση «πόθεν έσχες» για όσα τους προκαλούν αποστροφή αλλά και για όσα τους σαγηνεύουν κατά την επανδρωμένη ιχνηλασία της επικαιρότητας.

  • Αμέσως μετά μαζί μας στον αέρα του #kritifm1015 ο Κώστας Βαξεβάνης στην εκπομπή HotDoc,αποκαλυπτικός, ανατρεπτικός κι επίκαιρος όσο ποτέ
  • Από τις 13.00 έως και τις 16.00 σε αποκλειστική συνεργασία για την Δυτική Κρήτη ο #kritifm1015μεταδίδει το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ 100.3.
  • Στις 13.00 Μάνος Βουλαρίνος και Πέτρος Νικολάου στην εκπομπή «Ό,τι να ‘ναι», εξολοθρεύουν κάθε υπόνοια πολιτικής ορθότητας με όπλο τους τον σαρκασμό και το πολιτικό χιούμορ.
  • Στις 14.00 το Κεντρικό Ενημερωτικό Μαγκαζίνο της ημέρας με την Σία Κοσιώνη. Όλες οι ειδήσεις της ημέρας, τα κύρια θέματα, ό,τι μας απασχόλησε και ό,τι θα μας απασχολήσει τις επόμενες ώρες. Όλα τα γεγονότα και οι προεκτάσεις τους από το προσκήνιο και το παρασκήνιο αλλά και «Μάθε τα καλά νέα», ένα ένθετο με την αισιόδοξη είδηση της ημέρας. Επίσης 14:15 έγκυρες διεθνείς ειδήσεις από την ελληνική υπηρεσία της DeutscheWelle.
  • Στις 15.00 ζωντανά στον αέρα του #kritifm1015 σε σύνδεση με τον ΣΚΑΪ 100.3 οι μοναδικοί GoodolBoys. Δανειζόμενοι την φράση που χαρακτήρισε τους Dukes της δεκαετίας των 80s οι Good ‘olBoys, Παπασημακόπουλος και Βαϊμάκης, απογειώνονται πάνω από τους αμμόλοφους της αθλητικής επικαιρότητας αλλά και με πολιτικό σχολιασμό όταν οι συνθήκες και η επικαιρότητα το επιτάσσει. Η πιο αντισυμβατική αθλητική ενημέρωση καθημερινά στον αέρα του #kritifm1015.

Η ενημέρωση συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο από το πρωί στις 10.00 μέχρι και τις 14.00 αλλά και το απόγευμα της Κυριακής στις 18.00 όπου ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου (γνωστός και για τις παραγωγές Catastroika και Debtocracy) παρουσιάζει την μοναδική εκπομπή στα ερτζιανά της Ελλάδας, InfoWar. Ένα μονόωρο ραδιοφωνικό ντοκυμαντέρ με επιλεγμένη μουσική και έρευνα σε επιλεγμένα θέματα.

Το πρωί της Κυριακής, στις 10.00, ο Μιχάλης Νευραδάκης, παρουσιάζει την εκπομπή Διάλογος. Μία εκπομπή που ενώνει την ομογένεια και τους απανταχού Έλληνες με την Κρήτη. Κάθε εβδομάδα στην εκπομπή, παρουσιάζονται συνεντεύξεις με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής και ξένης επικαιρότητας, για θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό, τις τέχνες, την επιστήμη και την μουσική.  Επίσης ειδικά μουσικά και πολιτιστικά αφιερώματα, καθώς και εβδομαδιαία ανασκόπηση της επικαιρότητας σε συνεργασία με την δημοφιλή ειδησεογραφική ιστοσελίδα ThePressProject.

Πέρα από τις ενημερωτικές εκπομπές ο #kritifm1015 έχει δυναμική παρουσία και στο διαδίκτυο. με ροή ενημέρωσης και ειδήσεων τόσο στην ιστοσελίδα του http://www.kritifm1015.gr όσο και μέσω των λογαριασμών του στο Facebook και στο Twitter ενώ στα σημαντικά νέα της πόλης θα πραγματοποιούνται σύντομες συνδέσεις παρεμβάσεις στο απογευματινό μουσικό πρόγραμμα.

Μουσική δίχως όρια και ταμπέλες

Untitled2

"google ad"

Το μουσικό πρόγραμμα του #kritifm1015 χαρακτηρίζεται από την πολυμορφία του. Δίχως όρια και ταμπέλες στο ρεπερτόριο μας, με μοναδικό κριτήριο τα ποιοτικά στοιχεία αυτής, στο καθημερινό μας πρόγραμμα, αλλά και σε αυτό του Σαββατοκύριακου, φιλοξενούνται παραγωγοί και μουσικές από πολλά είδη. Rock, Indie, Pop, Electronica, Ambient, Minimal, Downtempo, Dub, Reggae, Funk, Soul, Folk, World, 70s, 80s, House, επιλεγμένο Ελληνικό «έντεχνο» και οι περικοκλάδες τους. Οι παραγωγοί του σταθμού, άλλοι με εμπειρία και άλλοι πολλά υποσχόμενοι με ειδικές γνώσεις στο μουσικό είδους που «υπηρετούν» πλαισιώνουν ένα μοναδικό πρόγραμμα για κάθε γούστο.

Στις 16.00 θα ακούτε την πιο ζεστή φωνή του χανιώτικου ραδιοφώνου, την Τζοάννα Τσακάκη και την εκπομπή Enjoy the Sound. H Τζοάννα ξεκινάει καθημερινά το δύωρο μουσικό της ταξίδι περνώντας από την ροκ σκηνή, την triphop, την dub και την reggae, απο την soul, απο την punk, αγαπάει την indie και εναρμονίζεται με τις καινούργιες ηλεκτρονικές αναζητήσεις, μέσω progressive, electro και chill ακουσμάτων.

Κάθε ΔευτέραΤετάρτη και Παρασκευή στις 18.00 στον αέρα του #kritifm1015 ο Γιάννης Στεντούμης. Έχοντας καταναλώσει αδιαλείπτως τα τελευταία 30 χρόνια  δίσκους και κεφαλές πικαπ, αποφαίνεται ότι η μουσική είναι μια όπως και η αγάπη και πως η ουσία της υπόθεσης είναι thefunofit. TheRoaringWhateva! Ήτοι το τρισεβδομαδιαίο μουσικόο ότι να ‘ναι του ΚΡΗΤΗ FM 101.5 που παρακολουθεί το δυτικό μουσικό γίγνεσθαι χωρίς μπαριέρες και συμπλέγματα. Βλέπουμε τα charts, παίζουμε την επικαιρότητα, κάνουμε βαθιές βουτιές στο ένδοξο παρελθόν, συνεντευξιαζόμαστε με τους καλλιτέχνες που έρχονται στη πόλη. Hiphop, jazz, rockn’ roll, rhythmn’ blues, soul, countryn’ western, μουσική χωρίς σύνορα για καλοπροαίρετα αυτιά .

Κάθε Δευτέρα, στις 20.00, και για μία ώρα, στον αέρα ο γνωστός Dj της πόλης, FarmerFastbird στηνεκπομπή Hip to the Jive. Οδηγός μας παραγωγές και μουσικά κομμάτια από όλο τον κόσμο, παλιά και νέα, γνωστά και άγνωστα, που για εμάς ήταν, είναι και θα παραμείνουν “HiptotheJive”. Σκοπός μας είναι να χαλαρώσουμε, να γκρουβάρουμε, να προβληματιστούμε αλλά και να διδαχτούμε από αυτές τις περιπλανήσεις. Κεντρική φιλοσοφία της εκπομπής είναι πως υπάρχει μία γλώσσα ικανή να περιγράψει την έννοια της ελευθερίας καλύτερα από όλες της άλλες, αυτή είναι μια γλώσσα παγκόσμια και ονομάζεται Μουσική.

Αμέσως μετά, στις 21.00, ο μυστικός πράκτορας Σ(ίγμα) στην εκπομπή Ωδή στη Μάγγυ Πούλερ μας ξεναγεί στα μουσικά μονοπάτια της ροκ. τζαζ, soundtrack, punk, μουσικές του κόσμου και όχι μόνο αντιμετωπίζοντας τους θορύβους ως ουσιαστικές παραγωγές νοήματος της πολιτικής οικονομίας.

Στις 22.00 ο Αντρέας Μανίτης και η εκπομπή ΜανιταΡΟΚσουπα που διανύει αισίως το 5ο έτος στον αέρα του ΚΡΗΤΗ FM 101.5. Δίχως περιστροφές και περικοκλάδες η ΜανιταΡΟΚσουπα ασχολείται με την ροκ και τα παράγωγά της  όπως εξάλλου προδίδει και ο τίτλος της εκπομπής.

Την Τρίτη το βράδυ στις 20.00 σε επανάληψη η εκπομπή Infowar με τον Άρη Χατζηστεφάνου και αμέσως μετά ο Αντώνης Χαβρές στην εκπομπή Πανθάλασσα, ο οποίος για μία ώρα κάνει στάσεις σε διαφορετικά μουσικά λιμάνια, από την δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα, σε ρυθμούς και μελωδίες Jazz, Βlues, Rock, Funk, Soul, Ethnic και όχι μόνο..

Untitled

Την Τετάρτη μαζί μας στον #kritifm1015 ο Πάρης Τζεδάκης, onair για δύο ώρες ξεκινώντας στις 21.00 με electronica ήχους. Αυτό που έχει σημασία είναι η μελωδία ως φυσικό καταπραϋντικό να αναδείξει τα συναισθήματα της ψυχής και να μας δώσει μερικές όμορφες στιγμές Τραγουδώντας, το «εγώ» μιλάει, ενώνεται με τη «φύση», της δαμάζει τα κύματα. Λαμβάνοντας υπόψη τα απαραίτητα της ανθρώπινης φύσης λοιπόν…. Η μουσική δεν είναι μόνο τα τελευταία 60 χρόνια της ανθρώπινης ιστορίας καθώς δεν ξεκίνησε με την επανάσταση του rocknroll. Η μουσική υπήρξε σύντροφος από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα. Είναι πιο παλιά και από την ιστορία…. Είναι κάτι πιο βαθύ και εσωτερικό από τα απλά προσωρινά φαινόμενα. Συνεπώς δεν ακούγεται σκέτη, απαιτεί γνώσεις, καλλιέργεια, ωριμότητα και φυσικά ανοικτή «καρδιά»… Μία μουσική σύνθεση είναι ένας μαθηματικός τύπος, περιέχει κλάσματα, πολλαπλασιασμούς και διαιρέσεις. Και παρόλο που η παρτιτούρα μίας θαυμάσιας μελωδίας δεν αντηχεί την αρμονία που περιγράφει είναι ο πιο άμεσος τρόπος για να μεταδώσει κάποιος απευθείας τα μαθηματικά στον ανθρώπινο νου!

Την Πέμπτη, αμέσως μετά την εκπομπή EnjoytheSound, στις 18.00 στον αέρα ο Κώστας Κωσταντινίδηςστην εκπομπή Πέμπτη στην 7η. Μεγάλου ή μικρού μήκους, ασπρόμαυρο ή έγχρωμο, συγκινητικό ή αστείο, βίαιο ή τρυφερό, το σινεμά πάντοτε θα μας κλείνει το μάτι, υπενθυμίζοντάς μας, πως ο χρόνος, δεν απειλεί ότι καταγράφηκε στο σελιλόιντ, όσες χιλιετίες κι αν περάσουν… κι ακόμα, θα είναι πάντα εκεί προκλητικό, μαγευτικό, σαγηνευτικό, να μας καλεί για καινούργια ταξίδια σε σκοτεινές αίθουσες… Η θεατή, αλλά και η αθέατη πλευρά του κινηματογράφου. Παρουσίαση – κριτική σε όλες τις νέες ταινίες που διανέμονται στα Χανιά, αλλά και οι μουσικές τους. Ο Κώστας από το 1986 είναι κριτικός κινηματογράφου και κριτικός μουσικής κινηματογράφου, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ), καθώς και της Παγκόσμιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI). (ολόκληρο το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα http://www.kritifm1015.gr).

Το βράδυ στις 21.00 ο Γιώργος Παπαγρηγορίου, στην εκπομπή Ιπτάμενο Ενυδρείο. Η εκπομπή κατά κάποιο τρόπο αναζητά τη σπανιότητα. Σκαλίζοντας τη Ροκ μουσική στα πρώτα της βήματα, εστιάζει στους αφανείς ήρωες και στους πρωτοπόρους. Περιπλανιέται σε παράξενους μουσικούς χωροχρόνους και φωτίζει τα λιγότερο γνωστά μουσικά μονοπάτια. Θεωρώντας το ταξίδι πιο σημαντικό από τον προορισμό και πιστεύοντας ότι η μάθηση δεν είναι μόνο δύναμη αλλά και διασκέδαση, έβαλε σκοπό του να προσφέρει μια απόδραση από την πεζή καθημερινότητα. Δίνει το λόγο σε συγκροτήματα που δεν έγιναν ποτέ γνωστά και αναζητά τραγούδια που δεν έγιναν εμπορικές επιτυχίες. Τα είδη που μεταξύ άλλων καλύπτει είναι κυρίως Krautrock, SpaceRock, ProgressiveRock αλλά και ’60sPsychedelia, πρώιμη ηλεκτρονική μουσική, μέχρι και πρωτόγονο HeavyMetal.

Κάθε ΠέμπτηΠαρασκευή και Σάββατο από τις 23.00 έως τις 01.00 TheFibonacciSessions. Επιλεγμένα djsets ηλεκτρονικής μουσικής.

Κάθε Σάββατο στις 20.00 και για δύο ώρες ο Μιχάλης Θωμαδάκης στην εκπομπή Unfinished Business. Η εκπομπή θα κινηθεί προς κάθε μουσική κατεύθυνση ακολουθώντας μελωδικές και νοηματικές διαδρομές χωρίς προορισμό αλλά και περιορισμούς. Από “privatepressings” της Νοτίου Κορέας της δεκαετίας του 1960 μέχρι τα χιτάκια των επόμενων μηνών στην Αμερική, όλα μπορούν να παίξουν μαζί σε ένα δίωρο χωρίς ενοχικά μουσικά ταμπού. Φιλοδοξία της άλλωστε είναι συχνά να έχει καλεσμένους στο στούντιο, όπου θα μας αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες και σκέψεις μέσα από την μουσική της ζωής τους δείχνοντας πόσο κοινή αλλά και μοναδική ταυτόχρονα σχέση μπορεί να έχει κάποιος με την μουσική.

To μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή με την εκπομπή Μια βραδιά στον πλανήτη Άλφαβιλ με τον Σάμυ Αλεξανδρίδη στις 19.00. Η μουσική και το τραγούδι στην ιστορία του θεάτρου και του κινηματογράφου.  Ο ήχος, η σιωπή, ο ρυθμός ως εκφραστικά μέσα αγαπημένων ή/και επίπονων εικόνων, σχέσεων, αρνήσεων, λαϊκών διαλόγων και τοπίων της μνήμης.

Και στις 20.00 η εκπομπή Ηχητικές Παρορμήσεις με τον Dim Ramonas. Μια εκπομπή φτιαγμένη με την γνωστή παραδοσιακή συνταγή, που προσφέρεται μόνο σε νορμάλ δοσολογία. Μια δοσολογία που προσαρμόζεται, κατά το δοκούν, στις κακομαθημένες ανάγκες μας εμπλουτίζοντας τις τυμπανοκρουσίες με σκοτεινές επιρροές.

Θεματικές εκπομπές για την καθημερινότητα, την διασκέδαση, την τέχνη, τον πολιτισμό

Κάθε μέρα το πρόγραμμα του #kritifm1015 βρίσκεται πλαισιωμένο από μία σειρά σύντομων θεματικών ένθετων. Δύο φορές την ημέρα σύντομο ένθετο με συνταγές μαγειρικής και η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας. Επίσης κάθε απόγευμα σύντομη θεματική με τις ταινίες που παίζουν στις κινηματογραφικές αίθουσες της πόλης. Μία φορά την εβδομάδα ραδιοφωνικό θέατρο, μία παραγωγή του #kritifm1015 σε συνεργασία με τη Ρόδω Πλατσιδάκη με κείμενα πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου γνωστών και επίκαιρων συγγραφέων και λογοτεχνικών συγγραμάτων.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ: http://www.kritifm1015.gr/news/sezon26/

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...