19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ υποθηκεύουν την Δημόσια Υγεία για τις επόμενες δεκαετίες

Ημερομηνία:

24ωρη πανυγειονομική απεργία ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 2/10/14
Το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου και η απαρχή της εφαρμογής ενός νέου επιθετικού σχεδιασμού από μεριάς του υπουργείου Υγείας, αφήνει τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και πάνω απ’ όλα τους ασθενείς με την απορία μέχρι που μπορεί να φτάσει η πολιτική υποβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων, ιδιωτικοποίησης του τομέα της Υγείας, σάρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας. Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο παρατεταμένος υγειονομικός κίνδυνος στον οποίο  έχουν βυθίσει τη χώρα οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων στους ξένους και ντόπιους πιστωτές και εταίρους.
Η ακραία υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ έρχεται να συμπληρωθεί με το νομοσχέδιο για την Ε.Σ.Α.Ν. Α.Ε. , με το οποίο το κράτος παραδίδει σε μια ιδιωτική εταιρεία ακέραια την ευθύνη για τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος περίθαλψης. Η εταιρεία, με μέγιστη δυνατή συμμετοχή των ιδιωτών στη διοίκησή της, με τη σειρά της θα κατανείμει πόρους ισότιμα σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με αυστηρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αξιολόγησης και λειτουργίας. Το στρατηγικό αυτό νεοφιλελεύθερο πείραμα με την υγεία του ελληνικού πληθυσμού θα χρηματοδοτείται από ό,τι απέμεινε σε δημόσιο χρήμα μετά την λεηλασία των δημοσίων δαπανών και των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από εργοδότες, τράπεζες, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε μια συγκυρία που η φτωχοποίηση και η συνολική υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας – όπως πρόσφατα δείχνουν το κλείσιμο και η υποβάθμιση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας  και η άκρως επιθετική νομοθεσία για τον ΕΟΠΥΥ – έχουν εκτινάξει την προσέλευση των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία- για τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Χανίων αυτό μεταφράζεται σε 40% αύξηση τα τελευταία χρόνια και 30.000 περιστατικά μόλις το καλοκαίρι που πέρασε!-, αυτά υποχρεώνονται να είναι ανταποδοτικά για να αντέξουν τον οικονομικό ανταγωνισμό και να μην κλείσουν. Η ιδιωτική εταιρεία θα αξιοποιεί κατά το δοκούν το ιατρικό ιστορικό και τους φακέλους όλων των ασθενών και θα κατανέμει τους ασθενείς σε διαγνωστικά ομοιογενείς ομάδες (DRG) με χαμηλό μέσο όρο αποζημίωσης και ασφυκτικό χρόνο νοσηλείας. Όποιος ασθενής υπερβαίνει τον ελάχιστο αυτό μέσο όρο θα αφήνεται κυριολεκτικά στην τύχη του!
Η ψήφιση του νομοσχεδίου για το «Σύστημα Αμοιβών Νοσοκομείων» έρχεται να προστεθεί και να επιβεβαιώσει τον παρατεταμένο πόλεμο που έχουν κηρύξει στην εργασία και τα κοινωνικά αγαθά.
Γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, αφού είδαν τα εισοδήματά τους να κουτσουρεύονται εώς και 60% τα τελευταία 4 χρόνια, αφού κλήθηκαν με την εγκληματική απαγόρευση των προσλήψεων να σηκώσουν ένα πολύ μεγαλύτερο βάρος, απλήρωτοι και χωρίς ξεκούραση, βιώνουν ένα πραγματικό διωγμό στο όνομα του «συμμαζέματος». Με το νόμο-σφαγείο για την αξιολόγηση να ζητά αδιακρίτως ένα 15% άχρηστων εργαζόμενων σε όλο το δημόσιο προς απόλυση κάθε χρόνο και με τη νέα επίθεση να ετοιμάζεται σε μισθολόγια και ασφαλιστικό, προετοίμαζεται το έδαφος ,και επικυρώνεται με το νόμο για την Ε.Σ.Α.Ν., για την πλήρως ελαστικοποιημένη εργασία στα δημόσια νοσοκομεία.
Από τον λαό και τους ασθενείς θα ζητηθεί σχεδόν ακέραια η συμμετοχή στην περίθαλψη. Μετά την καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για την ικανοποίηση των τοκογλύφων και τον αποκλεισμό χιλιάδων συμπολιτών μας από κάθε ασφαλιστικό δικαίωμα,  οι ασθενείς καλούνται να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι τα νοσοκομεία για να μην κλείσουν..
Εργαζόμενοι και ασθενείς έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον για την δημόσια Υγεία στο τώρα αλλά και για τις επόμενες γενιές

Να καταργηθεί η Ε.Σ.Α.Ν. Α.Ε. – Να δοθεί τέλος στην γενοκτονική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ

Να ανατραπεί η επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικά αγαθά

Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό χωρίς αποκλεισμούς

Αποφασίζουμε:
Συμμετοχή στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 2/10/14 με καθορισμό των δράσεων από την Γενική Συνέλευση

Το Δ.Σ. της Ένωσης
Γιατρών ΕΣΥ νομού  Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...