27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Κυριακή του Θωμά ξεκινά η υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο [βίντεο]

Ημερομηνία:

Στο μέσον της τουριστικής περιόδου το πλοίο CapeRay θα πραγματοποιήσει την επιχείρηση καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας με υδρόλυση στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου κοντά στα θαλάσσια ύδατα της Κρήτης, της Μάλτας και της Ιταλίας.

“H ελληνική κυβέρνηση δεν αντέδρασε με την δικαιολογία ότι θα γίνει σε διεθνή ύδατα πράγμα όμως που δεν ισχύει γιατί εάν υπάρχει θέμα εθνικής κυριαρχίας απαγορεύονται τέτοιου είδους ενέργειες. Την λύση όμως θα την δώσει ο λαός. Θα βγεί στα ανοιχτά με καράβια και θα τους σταματήσει» υπογράμμισε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης μέλος της πολυμελούςς Κρητικής αντιπροσωπίας της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.

Ακόμη τόνισε «την Κυριακή του Θωμά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρχίσει η υδρόλυση αλλά εμείς δεν θα τους αφήσουμε να φθάσουν στον προορισμό τους.»

Στην συνέχεια το μέλος της Παγκρήτιας Επιτροπής Κατερίνα Φουράκη υπογράμμισε «από το συντονιστικό των Χανίων ανακαλύψαμε πριν τρείς μήνες το θέμα με την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας με υδρόλυση. Στον αγώνα μας μέχρι τώρα μας έχουν συμπαρασταθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΕΛ.

Σήμερα Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 καταθέσαμε στον Άρειο Πάγο αγωγή για να σταματήσουμε την καταστροφή της Μεοσγείου. Η λεκάνη της Μεσογείου είναι απαγορευμένη περιοχή για τέτοιου είδους ενέργειες γιατί σε περίπτωση μόλυνσης σε όποιο δήποτε σημείο της καταστρέφεται όλη η θαλάσσια περιοχή λόγω της μορφολογίας της».

Επίσης ο ομότιμος καθηγητής των ΤΕΙ Αθήνας Ευάγγελος Πισσίας διευκρίνισε «συνεχίζουμε την διαμαρτυρία μας που άρχισε από το Αρκάδι όπου είχαν συγκεντρωθεί Κρήτες από όλες τις περιοχές του νησιού (10. 000 κρητικοί-400 θεσμικοί φορείς) και στην Αθήνα.

Το εγχείρημα θα προκαλέσει υψηλό οικολογικό κίνδυνο με την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας (αέριο μουστάρδας-σαρίν και προπαντος VX) στη θάλασσα της Μεσογείου νοτιοδυτικά της Κρήτης. Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται σε ανοιχτή θάλασσα η υδρόλυση και για αυτό τον λόγο θα το συνοδεύουν ειδικά πλοία ασθενοφόρα και ελικόπτερα. Πρόκετιαι για τα πιο επικίνδυνα νευροπαραλυτικά χημικά όπλα.

Ως προς την αμεσότητα του κινδύνου από την παραμονή τους στη Συρία ας τα παραλάβουν και ας τα αποθηκεύσουν σε δικούς τους χώρους αλλά και σε τελευταία ανάλυση ο καλύτερος τρόπος να αποτραπεί η παραγωγή χημικών είναι οι χώρες παραγωγής να αναλαμβάνουν το κόστος και την καταστροφή τους χωρίς να λαμβάνεται υπ όψιν από το σε ποιες χώρες τα έχουν προμηθεύσει»

[Του Νίκου Τζιγκουνάκη / epikoinonia-notiatv.blogspot.gr]

[youtube id=”MCZrjY_5faE” width=”620″ height=”360″]

Ο Παύλος Πολάκης για τη συζήτηση στη Βουλή για τα χημικά της Συρίας

Γι’ αυτά που βίωσε ως μέλος της αντιπροσωπείας φορέων από την Κρήτη που ταξίδεψαν στην Αθήνα για το θέμα της καταστροφής των χημικών της Συρίας έγραψε ο Παύλος Πολάκης Δήμαρχος Σφακίων στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Μεταξύ άλλων προαναγγέλλει, κινητοποίηση με φουσκωτά ως το σημείο που θα γίνει η διαδικασία με σκοπό πάντα την ακύρωσή της.

1) Η ελληνικη κυβερνηση δυστυχως εχει συμφωνησει-υποταχθει στην αποφαση του ΟΗΕ και της επιτροπης για την καταστροφη των χημικων οπλων που θα εξουδετερωσουν τα χημικα της συριας με τη μεθοδο της υδρολυσης για πρωτη φορα εν πλω στη θαλασσια περιοχη αναμεσα μαλτα κρητη λιβυη.

Το εξοργιστικο ειναι οτι η αποφαση αυτη παρθηκε μετα την αρνηση της αλβανιας και του βελγιου να δεχτουν την καταστροφη των χημικων στο εδαφος τους που διαθετουν τετοιες εγκαταστασεις και το εχουν κανει πολλες φορες στο παρελθον.

"google ad"

Το επιχειρημα οτι δε μας ρωτησαν γιατι ειναι διεθνη υδατα ειναι τουλαχιστον γελοιο οταν υπαρχει απο τη μια το θεμα της ΑΟΖ και απο την αλλη η αρχη της εγγυτητας στο διεθνες δικαιο την οποια θα μπορουσε να χρησιμοποιησει η ελληνικη κυβερνηση στους διεθνεις οργανισμους και η συμβαση για την προστασια της μεσογειου που θα επρεπε -ως προεδρευουσα της ΕΕ-να προκαλεσει αποφαση της ευρωπαικης επιτροπης

2) Παρα τις αγωνιωδεις προσπαθειες του υπουργου και των συμβουλων του να μας πεισουν οτι εχουν παρθει ολα τα μετρα ασφαλειας ,οτι δε θα ριχτει τιποτα στη θαλασσα αλλα τα παραγωγα της υδρολυσης (5000-7000 τονοι αραιωμενων χημικων)δε θα ριχτουν στη θαλασσα αλλα θα μεταφερθουν στο ηνωμενο βασιλειο στη φινλανδια και στον καναδα για να τα επεξεργαστουν 3 εταιρειες που κερδισαν το διαγωνισμο που εγινε ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΚΟΝΗ οταν μας ειπαν με εγγραφες αναφορες απο τον οργανισμο ΟΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΔΡΟΛΥΣΗΣ ΕΝ ΠΛΩ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΛΙΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ 5 ΜΟΙΡΕΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΣΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΜΠΟΦΩΡστη συγκεκριμενη περιοχη οι καιροι ειναι ολο το χρονο πανω απο 5-6 μποφωρ.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΟΥΝΑΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.?????????

3)Κανεις δεν μπορουσε να απαντησει στο ερωτημα αν υποθεσουμε οτι δεχομαστε αυτα που λετε αλλα συμβει ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ (απο ανθρωπινο λαθος η μηχανικη αστοχια) ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ???? σιωπη η απαντηση

4)κανεις δεν μπορουσε να απαντησει στο ερωτημα αφου ειναι τοσο ασφαλης η μεθοδος γιατι δεν την κανετε στο λιμανι της καλαβριας που τα νερα θα ειναι ακινητα.ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΡΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΛΕΕΙ..ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ???? απο καποιον μουτζαχεντιν απο αφρικη μερια) 5)Κανεις δεν μπορουσε να απαντησει στο ερωτημα γιατι να μη γινει η υδρολυση σε λιμανι η σε θαλασσια περιοχη των χωρων(φινλανδια ,αγγλια,καναδα)που οι εταιρειες τους θα αναλαβουν την επεξεργασια των παραγομενων προιοντων και θα κονομησουν κιολας απο αυτη τη δουλεια???(ειναι λεει μακρυα να πανε μεχρι εκει και εχει κακους καιρους η γελοια απαντηση. 6)Στο δε τελευταιο ερωτημα οτι ενω απο τη μια μερια ο κος Βενιζελος επιπλητει το παγκρητιο συντονιστικο οτι αναδεικνυοντας το θεμα κανουμε κακο στον τουρισμο ,το να γινει η διαδικασια αυτη τους μηνες ΙΟΥΝΙΟ ΙΟΥΛΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΑΖΙΚΕς ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΟΞΙΚΗ ΒΟΜΒΑ?????(εδω επεσε σιγη νεκροταφειου…)

ΤΕΛΟΣ Η ΤΟ ΧΟΝΤΡΑΙΝΟΥΜΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ…ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΟΜΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...