17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Λ. Βατικιώτης στον ΚΡΗΤΗ FM 1015: Οι οικονομικές ανισότητες αυξάνονται μέσα από μια κοινωνική γενοκτονία [ηχητικό]

Ημερομηνία:

Το 2013, το δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδας διαμορφώθηκε στο 12,2% του ΑΕΠ και το χρέος εκτινάχθηκε στο 174,9% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τη δεύτερη κοινοποίηση των στοιχείων της Eurostat για το έλλειμμα και το χρέος των κρατών-μελών της ΕΕ το 2013.

Η ελληνική οικονομία έχει περιέλθει σε δραματικό αδιέξοδο, ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Κρήτη fm 101,5 και στην εκπομπή «Καφές και σχόλια» με την Κατερίνα Πολύζου, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του ελληνικού χρέους, Λεωνίδας Βατικιώτης.

Πρέπει να προχωρήσουμε σε μονομερή παύση πληρωμών προς τους πιστωτές, δήλωσε ο κ. Βατικιώτης, ο οποίος χαρακτήρισε αστείους τους ισχυρισμούς του κ. Σαμαρά περί εξόδου από τα μνημόνια.

pinakas

Οι οικονομικές ανισότητες αυξάνονται μέσα από μια κοινωνική γενοκτονία, επεσήμανε ο κ. Βατικιώτης. Η οικονομική κρίση μπορεί να βύθισε την κοινωνία σε μια απάνθρωπη φτώχεια, αλλά από το 2.000 μέχρι σήμερα, ο πλουτισμός του 10% του πληθυσμού, ακολουθεί προκλητικά ανοδική πορεία.

kritifm1015.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ