21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μάστιγα η εγκατάλειψη ζώων στο Νοσοκομείο αλλά και παντού

Ημερομηνία:

Αθρόες εγκαταλείψεις αδέσποτων, ενηλίκων και κουταβιών παρατηρούνται κάθε μέρα μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου αλλά και παντού, σε γειτονιές, σε χωράφια, σε σουπερ μάρκετ, σε σχολεία, σε τουριστικές περιοχές, σε νεκροταφεία.Η φιλοζωική ομάδα του νοσοκομείου αλλά και οι φιλοζωικοί  σύλλογοι αδυνατούν  πλέον να ανταποκριθούν στα χιλιάδες αδέσποτα γενικά  του νομού, τα άπειρα κουτάβια και γατιά  που καθημερινά εγκαταλείπονται.

Οι διαστάσεις του θέματος είναι πια τεράστιες και ανεξέλεγκτες και  τόσες  εγκαταλείψεις  ζώων  δεν έχουν  αντιμετωπίσει οι φιλοζωικοί  σύλλογοι  ΠΟΤΕ  πριν στα Χανιά αλλά και στην Ελλαδα γενικότερα.

Λογω κρίσης δήθεν.

Μόνο ο δικός μας σύλλογος  δέχεται καθημερινά πάνω από  40  τηλεφωνήματα για εγκαταλελειμμένα κουτάβια και γατιά.

Στο νοσοκομείο καθημερινά παρουσιάζονται καινούργια  ζώα , παρά τις προσπάθειες υιοθεσίας  που γίνονται και που μερικές έχουν αποτέλεσμα.

Τα ζώα όμως αντί να λιγοστεύουν  καθημερινά πληθαίνουν.

Μόνο η Διοίκηση  του νοσοκομείου  μπορεί να αντιμετωπίσει  το ζήτημα αυτό παίρνοντας μέτρα περιφρούρησης του  χώρου , με άτομα, με  αφίσες, με κάμερες κλπ με συνεχείς ανακοινώσεις κλπ.

Όσο αδιαφορεί για το θέμα , οι εγκαταλείψεις ζώων  θα συνεχίζονται και οι φιλοζωικοί σύλλογοι, αποτελούμενοι από ελάχιστους  απλούς πολίτες εθελοντές και τίποτα άλλο ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ  να σηκώσουν το βάρος  των χιλιάδων αδέσποτων.

Αν οι τοπικές αρχές δεν πάρουν ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ,Δήμοι, Εισαγγελία, Αστυνομία  αποφάσεις και μέτρα για την στείρωση  των ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΖΩΩΝ, γιατί ιδιόκτητα είναι τα  ζώα και τα κουτάβια που εγκαταλείπονται, η κατάσταση  δεν πρόκειται ποτέ  να βελτιωθεί, όσες στειρώσεις αδέσποτων ζώων και αν γίνουν.

Και ο νόμος 4039/12 δεν αφορά μόνο τα αδέσποτα αλλά και τα δεσποζόμενα ζώα  και ορίζει ευθύνες και προστιμα   γι αυτούς  που δεν στειρώνουν τα ζώα  τους.

Ας βρουν τρόπους  να εφαρμοστεί ο νόμος.

Εμείς έχουμε κάνει  άπειρες προτάσεις σε όλες  τις αρχές για την μείωση του φαινομένου της εγκατάλειψης.

Τον λόγο είχε και έχει  η Πολιτεία και οι κατά τόπους φορείς της και όχι οι απλοί πολίτες  εθελοντές.

 Αναστασία Μπομπολάκη

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...