15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μεγάλη Εβδομάδα – Ερμόμενος ο κύριος επί το εκούσιον πάθος…

Ημερομηνία:

Του παπά Στυλιανού Θεοδωρογλάκη

Μ. Δευτέρα: «Τα πάθη τα σεπτά η παρούσα ημέρα ως φώτα σωστικά ανατέλλει»

Σε μια ώρα κρίσιμη, που ο Κύριος πορεύεται προς το μαρτύριο του Σταυρού και του θανάτου, μπορούμε να του εκμυστηρευτούμε μυστικά και καρδιακά και μάλιστα καθώς προσκυνούμε την εικόνα Του ως Νυμφίου της Εκκλησίας: Κύριε στο σταυρικό Σου μαρτύριο δεν είσαι μόνος. Μαζί σου πορεύεται ένας λαός περιούσιος, ένα έθνος εκλεκτόν και Σε συντροφεύει στη σταυρική Σου θυσία.

Μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και ύφεση με χιλιάδες άνεργους, κυρίως νέους ανθρώπους και με χιλιάδες άλλους που απροσδόκητα χάσανε τις περιουσίες τους και τους κόπους χρόνων και καιρών και από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στην ένδεια, τη στέρηση και την πείνα.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι νοιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, ζουν κοντά στην απελπισία και την απόγνωση και ο μόνος που μπορεί να τους εμπνεύσει ελπίδα και αισιοδοξία, είσαι συ Κύριε που γνωρίζεις από κακοποίηση, από προδοσία, από εμπτυσμούς, κολαφισμούς και ραπίσματα, από περιφρόνηση, εγκατάλειψη και θάνατο.

«Μνήσθητι ημών Κύριε όταν έλθεις εν τη βασιλαία Σου…»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ