14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Με αναφορές στην επέκταση της βάσης της Σούδας και στα χημικά της Συρίας η εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στα Χανιά [φωτός]

Ημερομηνία:

Εκατοντάδες κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Σεπτέμβρη στο Παλιό Λιμάνι Χανίων η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, με αφορμή τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, τη διύλιση των χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου, την προγραμματισμένη επέκταση της Αμερικανονατοϊκής Βάσης στη Σούδα, την επέτειο για τα 40 χρόνια από την εισβολή και κατοχή μέρους της Κύπρου, την παγκόσμια ημέρα δράσης του ΠΣΕ ενάντια στο ΝΑΤΟ και τα 65 χρόνια ζωής και δράσης του ΠΣΕ.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, Φραγκιουδάκης Γιώργος, ο οποίος παρουσίασε τους καλεσμένους και τα μουσικά συγκροτήματα που πλαισίωσαν την εκδήλωση.

Αρχικά, σύντομος χαιρετισμός έγινε από την Ιωάννα Κουρπά, Γραμματέα της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων και μεταξύ άλλων τόνισε «τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο ιμπεριαλισμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πάρα πολλά, καθημερινά ακούμε για νέες επιθέσεις, νέα αιματοκυλίσματα, άλλοτε με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας, άλλοτε με την μάσκα της προάσπισης των θρησκευτικών πεποιθήσεων, άλλοτε πάλι απροκάλυπτα, δηλώνοντας οι ιμπεριαλιστές ανά τον κόσμο την επιθυμία τους για κατάκτηση νέων αγορών, αλλαγή των συνόρων των κρατών, ξαναμοίρασμα της λείας τους.

Παρά τα όποια προσχήματα χρησιμοποιούν κάθε φορά, για το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα οι αιτίες για όλες τις επιθέσεις είναι ξεκάθαρες και φανερώνονται από τα κράτη που επιλέγουν να χτυπήσουν κάθε φορά: κράτη είτε με πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση είτε με πλούσιο υπέδαφος σε ενεργειακά κοιτάσματα».

DSC_4654

Ακολούθησε ομιλία του Εκτελεστικού Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, Ηρακλή Τσαβδαρίδη, ο οποίος τόνισε «η ΕΕΔΥΕ δεν συμβιβάστηκε το 1991 με τα κελεύσματα ότι η ”κοσμογονία” που ερχόταν Θα έφερνε την ειρήνη στον πλανήτη. Αντίθετα, επιβεβαιωθήκαμε στη βασική μας εκτίμηση και φόβο ότι ο ιμπεριαλισμός Θα γίνει ακόμη πιο επιθετικός, χωρίς αντίπαλο δέος, ότι το σύστημα που γεννάει πολέμους και μιζέρια, μέσα από την προσωρινή ιδεολογική του νίκη, θα γίνει ακόμη πιο αποκρουστικό και βάρβαρο στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, των λαών.

Αμέσως μετά τον βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία, ανατέθηκε το 2000 μια μεγάλη ευθύνη και τιμή στο ελληνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, να φιλοξενήσει στην ΑΘήνα και να ηγηθεί του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης. Αυτό αποτέλεσε και την ειλικρινή αναγνώριση από το παγκόσμιο κίνημα του ρόλου και της συνέπειας της ΕΕΔΥΕ, του εργατικού και λαϊκού κινήματος γενικότερα, ως προς τις Θέσεις μας τότε στη Γιουγκοσλαβία. Αυτήν την τιμή και εμπιστοσύνη που μας έδειξαν τα κινήματα σε όλο τον κόσμο προσπαθούμε και σήμερα να τιμάμε με συνέπεια.

Ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης ως εκπρόσωπος ΕΕΔΥΕ και στο πλαίσιο του ΠΣΕ, μίλησε και για το θέμα των χημικών της Συρίας διατυπώνοντας τα ερωτήματα γιατί επελέγησαν τα διεθνή ύδατα στη Μεσόγειο και όχι αλλού, γιατί έγινε η διαδικασία σε διεθνή ύδατα και όχι στο έδαφος τεχνολογικά ανεπτυγμένων χωρών όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία και γιατί όχι στο έδαφος χωρών όπως η Αγγλία που επί χρόνια εφοδίαζε τη Συρία με πρώτες ύλες για την παρασκευή χημικών όπλων.

Μάλιστα, σημείωσε και αυτός με τη σειρά του ότι όπως έχουν επισημάνει ειδικοί επί τέτοιων θεμάτων «αν συμβεί οιοδήποτε ατύχημα κατά τη διαδικασία της υδρόλυσης μπορεί να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα, κυρίως το προσωπικό των επιχειρήσεων, και να μολυνθούν με τοξικά απόβλητα τα ύδατα της περιοχής σε απροσδιόριστο βαθμό και για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα» για να καταλήξει ότι «η μόλυνση σε περίπτωση ατυχήματος δε θα παραμείνει για πολύ στο περιβάλλον, αλλά για όσο διάστημα μείνει θα προκαλέσει ανυπολόγιστες βλάβες στην υγεία και τα οικοσυστήματα».

Εκ μέρους του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, ομιλία έγινε από το Γενικό του Γραμματέα, Χρίστο Κουρτελλάρη, μεταξύ άλλων τόνισε «το ΝΑΤΟ, που έχει αυτές τις μέρες τη Σύνοδό του, ήταν ο διαβολικός σχεδιαστής του δίδυμου εγκλήματος κατά της Κύπρου. Σήμερα, 40 χρόνια μετά, οι υπηρέτες του στην Κύπρο, στο πρόσωπο κύρια της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, προσπαθούν να το απενοχοποιήσουν και σε πλήρη σύμπλευση με τους ευρύτερους σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, το Κυπριακό να οδηγηθεί σε τέτοια λύση που να μετατρέπει την Κύπρο σε Νατοϊκό προτεκτοράτο. Εμείς απαιτούμε η Κυπριακή Κυβέρνηση να απεμπλακεί από τις όποιες δεσμεύσεις της έναντι των ιμπεριαλιστών και να πάψει να είναι πολεμικό ορμητήριο.

DSC_4655

Απαιτούμε επίσης την άμεση διάλυση των αγγλικών βάσεων του θανάτου. Κύρια απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για μια Κύπρο ελεύθερη, ενωμένη, κυρίαρχη και πλήρως αποστρατικοποιημένη, στο πλαίσιο μιας Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μια ιθαγένεια, μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Ο Χρίστος Κουρτελλάρης μίλησε και για το θέμα των χημικών τονίζοντας ότι «η συγκεκριμένη ζώνη μεταξύ Αδριατικής και Μεσογείου είχε γίνει «νεκροταφείο χημικών» από την ιταλική μαφία, η οποία βύθισε μέσα σε μία 20ετία στην Αδριατική περίπου 30 πλοία με διαφόρου τύπων απόβλητα χημικών βιομηχανιών, κάτι που αποδεικνύει πως πρόκειται για ήδη βεβαρυμμένη περιοχή και θα έπρεπε να αναπτυχθούν σχέδια αποκατάστασης της καταστροφής και όχι επιδείνωσης της».

Μάλιστα, συσχέτισε τις συγκεκριμένες διεργασίες με των ενδιαφέρον δυνάμεων για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο: «Είναι φανερό πως ο ιμπεριαλισμός έχει αποθρασυνθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα όμως στη δική μας περιοχή, τα σχέδια του περιλαμβάνουν πάση θυσία την υποταγή των λαών με κύριο στόχο την εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Ανατολική της επικράτεια».

"google ad"

Την τελευταία ομιλία στην εκδήλωση έκανε ο Άκελ Τακάζ, Πρόεδρος την Παλαιστινιακής Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης, συντονιστής Μέσης Ανατολής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακή μουσική, από το τοπικό μουσικό συγκρότημα του Μιχάλη Μπακατσάκη, και χόρεψε ο Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Πελασγοί, ενώ για το τέλος της εκδήλωσης υπήρχε έντεχνη μουσική από τοπικό συγκρότημα, αποτελούμενο από τους Κωνσταντίνα Μπάλα, Γιάννη Παπαδάκη και Γιώργο Παπουτσάκη.

Στη συνέχεια δημοσιεύουμε την ομιλία του Γ.Γ. του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης όπου αναφέρεται στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Διεθνή σύνοδο του ΝΑΤΟ αλλά και στα χημικά της Συρίας

CameraZOOM-20140902213103753

Ο ΓΓ του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης για τη Μέση Ανατολή, το ΝΑΤΟ και τα χημικά

Είναι με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς που είμαστε εδώ μαζί σας ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση κάλεσμα αγώνα της ΕΕΔΥΕ και της Επιτροπής Ειρήνης Χανιών. Σας μεταφέρω τους αγωνιστικούς θερμούς χαιρετισμούς των κυπρίων αντιιμπεριαλιστών φιλειρηνιστών και σας συγχαίρουμε για την εξαίρετη αυτή πρωτοβουλία και τους αγώνες σας. Η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης αποτελεί αναγκαιότητα ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ – έχετε και τη Σούδα εσείς εδώ – και εν μέσω μάλιστα ενός ατέλειωτου λουτρού αίματος στη Μέση Ανατολή.

Για το δράμα των λαών της Μέσης Ανατολής

Ένα παιδάκι εδώ πιο κάτω τις επόμενες ώρες ή μέρες δεν θα προλάβει να ξυπνήσει για να πάει σχολείο. Οι έξυπνες βόμβες θα τον κρατήσουν σε αιώνιο ύπνο. Αντί για τη μπάλα στους δρόμους θα συναντήσει άλλες έξυπνες βόμβες να κυλάνε και να του σκοτώνουν τα όνειρα, την αθώα παιδική χαρά, το γέλιο, την ίδια τη ζωή του πριν καν αρχίσει. Ένα παιδάκι αντί για την ομορφιά της ζωής θα συναντήσει στο δρόμο τα ανθρωπόμορφα τέρατα του ISIL και του δήθεν Ελεύθερου Συριακού στρατού, δημιουργήματα των ίδιων ιμπεριαλιστικών κέντρων που άλλοτε τους εξυπηρετούν σκοτώνοντας και άλλοτε αποτελούν το πρόσχημα για να συνεχίσουν να σκοτώνουν οι ίδιοι αυτούς που σκότωναν μέχρι πρότινος τα δημιουργήματα τους. Αυτό το παιδάκι είναι το γειτονόπουλο μας της Συρίας, της Παλαιστίνης, του Ιράκ. Αυτό το παιδάκι στηρίζεται στη δική μας αλληλεγγύη, το δικό μας πανίσχυρο όπλο απέναντι στα όπλα των ψευδοσωτήρων του ιμπεριαλισμού!

Καιρός το παραμύθι που πλασάρουν ξεδιάντροπα ο κάθε Ομπάμα, Μέρκελ, Μπράουν να τελειώνει! Τη δύναμη μας των λαών να νιώσουν, να ακούσουν την οργή της δικής μας κραυγής! Για αυτό και εμείς σήμερα ήμαστε εδώ και θα ήμαστε για πάντα εδώ όσο κυριαρχεί ο ιμπεριαλισμός.

Το δράμα των λαών της Μέσης Ανατολής κλιμακώνεται, το σχέδιο που στήθηκε από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, την Τουρκία, το Ισραήλ και διάφορα Αραβικά Μοναρχικά Δικτατορικά Καθεστώτα οδεύει σε νέα φάση. Ο ιμπεριαλισμός βρέθηκε σε αδιέξοδο στη Συρία αφού δεν τα κατάφεραν οι φονταμενταλιστικές ένοπλες συμμορίες με τη στήριξη της λυκοσυμμαχίας μεταξύ Δύσης και περιφερειακών της συμμάχων. Έτσι ήρθε ο καιρός οι εγκληματικοί φανατικοί ισλαμιστές συμμορίτες να αποτελέσουν αυτοί το στόχο για να εφαρμοστούν οι σχεδιασμοί για τη Μεγάλη Μέση Ανατολή, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών μονοπωλίων για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και σφαιρών επιρροής.

Η πρακτική της δημιουργίας του χάους θα αποτελέσει το νέο πρόσχημα, τη νέα 11 Σεπτεμβρίου όπως εύστοχα δήλωνε πρόσφατα ο Τούρκος συναγωνιστής Κεμάλ Οκκουγιάν. Και ποιοι θα αναλάβουν δράση για να επιβληθεί ο πολιτισμός; Η Τουρκία που συνεχίζει να κατέχει το 37% της Κύπρου περιφρονώντας όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο Ταγίπ Ερντογάν που δολοφονούσε τους πολίτες ένα χρόνο πριν επειδή διαδήλωναν για τα αυτονόητα. Η ΕΕ που έθεσε υπό κατοχή όλη τη Μεσόγειο με τα αντιλαϊκά, αντιδραστικά μνημόνια της και οδήγησε στην εξαθλίωση, το σωματικό και πνευματικό μαρασμό εκατομμύρια πολίτες της. Θα έρθουν πάλι οι σωτήρες οδοστρωτήρες των ΗΠΑ που με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη και παρέδωσαν τι στους λαούς των χωρών αυτών; Το σημερινό χάος.

Θα μας μιλήσει για δημοκρατία και πολιτισμό το Ισραήλ που δολοφονεί καθημερινά Παλαιστίνιους; Η πρόσφατη αποστολή αλληλεγγύης του ΠΣΕ σε Παλαιστίνη και Ισραήλ ήταν αποκαλυπτική για το σε ποιο στάδιο πολιτισμού βρίσκεται το Ισραήλ. Σε μια πρόταση αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι τα θύματα των Ναζί έχουν μετατραπεί σε Ναζιστικά ομοιώματα!

CameraZOOM-20140902214541524

Αυτό τεκμηριωνόταν στις δεκάδες συναντήσεις επί του εδάφους με οργανωμένα σύνολα, Κόμματα, Κινήματα, αλλά και απλούς ανθρώπους. Χαρακτηριστικές είναι σκηνές που παραπέμπουν σε φασιστικά καθεστώτα και βιώσαν όσοι συμμετείχαν στην αποστολή του ΠΣΕ στη Δυτική Όχθη. Η δε επίθεση κατά της Γάζα ήρθε σε μια περίοδο που υπήρχε πρωτοφανής πολιτική ενότητα ανάμεσα στους Παλαιστινίους, κάτι που ευνοούσε τη διαπραγματευτική προσπάθεια επίλυσης του Παλαιστινιακού. Πρώτιστος στόχος λοιπόν ήταν το «τσάκισμα» της ειρηνευτικής διαδικασίας, να καμφθεί ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού για Ίδρυση όπως προνοούν και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ ανεξάρτητου κυρίαρχου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 και με Πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ θέλει να εξοντώσει τους Παλαιστίνιους εξυπηρετώντας την επεκτατική του πολιτική στην πλούσια ενεργειακά περιοχή και ταυτόχρονα να περάσει το μήνυμα στους Παλαιστίνιους ότι κάνει ότι θέλει και κανένας δεν τον σταματά. Είναι καθήκον όλων μας λοιπόν επιτέλους να μεταφερθεί η αλήθεια στον κόσμο, να σπάσει η σιωπή που δίνει στο Ισραήλ μια εγκληματική ασυλία να δολοφονεί, να λεηλατεί, να καταστέλλει μέσα και έξω από την επικράτεια του.

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και λοιποί σύμμαχοι ανθρωπόμορφα ιμπεριαλιστικά τέρατα, υπηρέτες του σάπιου διεφθαρμένου συστήματος, που εγγενώς βρίσκεται υπο κρίση και οδηγεί σε όξυνση των καπιταλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή μας για το μοίρασμα της «πίτας».

Το ΝΑΤΟ που έχει αυτές τις μέρες τη Σύνοδο του ήταν ο διαβολικός σχεδιαστής του δίδυμου εγκλήματος κατά της Κύπρου. Σήμερα 40 χρόνια μετά οι υπηρέτες του στην Κύπρο, στο πρόσωπο κύρια της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, προσπαθούν να το απενοχοποιήσουν και σε πλήρη σύμπλευση με τους ευρύτερους σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, το κυπριακό να οδηγηθεί σε τέτοια λύση που να μετατρέπει την Κύπρο σε Νατοϊκό προτεκτοράτο.

Εμείς απαιτούμε η Κυπριακή Κυβέρνηση να απεμπλακεί από τις όποιες δεσμεύσεις της έναντι των ιμπεριαλιστών και να πάψει να είναι πολεμικό ορμητήριο. Απαιτούμε επίσης την άμεση διάλυση των αγγλικών βάσεων του θανάτου. Κύρια απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για μια Κύπρο ελεύθερη, ενωμένη, κυρίαρχη και πλήρως αποστρατικοποιημένη, στα πλαίσια μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μια ιθαγένεια, μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Μεγάλο μας όπλο και ζωτικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση του αγώνα μας είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη και η φιλία των λαών, είναι η ενότητα του Κυπριακού λαού, είναι η ισχυροποίηση του κοινού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων.

Δεν μπορούν λοιπόν οι λαοί να ανέχονται πλέον τον ιμπεριαλισμό της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους. Και δεν είναι με την μορφή μόνο των άδικών πολέμων και των βάρβαρων αντιλαϊκών μνημονίων που συναντούμε τον ιμπεριαλισμό. Έχει και άλλες μορφές, ευθέως ή παράπλευρα δολοφονεί και απειλεί και άλλες διαστάσεις του πλανήτη. Αναφέρομαι στα χημικά της Συρίας για τα οποία θέλω να κάνω μια σύντομη αναφορά.

Ενάντια στα χημικά και οι Κύπριοι – εφιαλτικό σενάριο η υδρόλυση σε κλειστή θάλασσα

CameraZOOM-20140902221400931

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης τάσσεται ενάντια στο εγχείρημα της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης, Μάλτας, Λιβύης και Ιταλίας. Σχέδιο που με τη μορφή στρατιωτικής επιχείρησης συντελείται στην περιοχή της Μεσογείου, διακυβεύοντας τη θαλάσσια βιολογική βιωσιμότητα και την ευημερία των ανθρώπων της λεκάνης της Μεσογείου. Πρόκειται για μια τοξική βόμβα η οποία απειλεί την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.
Επισημαίνουμε ότι μετά την άρνηση, μεταξύ άλλων, της Νορβηγίας, του Βελγίου και της Αλβανίας να επιτρέψουν την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στο έδαφός τους, με τη μέθοδο της καύσης που θεωρείται ασφαλέστερη, τα χημικά κατέληξαν στην περιοχή μας, όπου φαίνεται πως οι κυβερνήσεις είτε δεν λαμβάνουν υπόψη τους πολίτες και την ασφάλεια τους είτε δεν έχουν το σθένος να αντισταθούν στις μεθοδεύσεις, κυρίως των ΗΠΑ.

Η εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη κλειστή θαλάσσια περιοχή, αποτελεί ένα εφιαλτικό σενάριο. Είναι μέθοδος εξαιρετικά επικίνδυνη με απρόβλεπτες επιπτώσεις για το ευρύτερο περιβάλλον της Μεσογείου και για τους πληθυσμούς της Κρήτης, της Λιβύης και της Μάλτας.

Σοβαρότατος είναι ο κίνδυνος για πλήρη νέκρωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και μόλυνση σε ολόκληρο το Κρητικό και Λιβυκό πέλαγος, με καταστροφικές συνέπειες για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα. Τα συγκεκριμένα χημικά είναι μείγματα επικίνδυνων και τοξικών ουσιών που δεν είναι σε θέση να αδρανοποιηθούν μόνο με τη χρήση αυτής της μεθόδου, ώστε να μην προκαλέσουν καταστροφές στους ζώντες οργανισμούς με αποτέλεσμα οι συνέπειες των απορριφθέντων τοξικών να δηλητηριάζουν για χρόνια την περιοχή.

Πελασγοί

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ζώνη μεταξύ Αδριατικής και Μεσογείου είχε γίνει «νεκροταφείο χημικών» από την ιταλική μαφία, η οποία βύθισε μέσα σε μία 20ετία στην Αδριατική περίπου 30 πλοία με διαφόρου τύπων απόβλητα χημικών βιομηχανιών, κάτι που αποδεικνύει πως πρόκειται για ήδη βεβαρυμμένη περιοχή και θα έπρεπε να αναπτυχθούν σχέδια αποκατάστασης της καταστροφής και όχι επιδείνωσης της.

Είναι φανερό πως ο ιμπεριαλισμός έχει αποθρασυνθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα όμως στη δική μας περιοχή, τα σχέδια του περιλαμβάνουν πάση θυσία την υποταγή των λαών με κύριο στόχο την εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Ανατολική της επικράτεια. Ενέργειες όπως η συγκεκριμένη με την καταστροφή στη θάλασσα των χημικών όπλων της Συρίας αποδεικνύουν πως η υγεία και η ασφάλεια των λαών καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος δεν υπάρχουν στη δική τους ατζέντα.
Πρέπει λοιπόν να δούμε καθαρά επιτέλους μετά από τόσα μακελειά και τόση καταστροφή στην περιοχή μας..

Ο κάθε ένας που θέλει να ονομάζεται άνθρωπος, να οργανωθεί στο αντι ιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης να βγει στους δρόμους μαζί μας, να αντισταθούμε, να σηκώσουμε ανάστημα, να βάλουμε πλάτη για ένα καλύτερο κόσμο, ένα κόσμο της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της προόδου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ