14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Με σαφή πολιτική μηνύματα εξελίσσεται η ομιλία Παπανδρέου στο Ηράκλειο – Ποιοι βρέθηκαν στα εγκαίνια

Ημερομηνία:

Πλήθος πρώην και νυν στελεχών του ΠΑΣΟΚ δίνει, αυτή την ώρα, το παρών στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» του Ηρακλείου, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης – αφιερώματος στον Ανδρέα Παπανδρέου, υπό τον τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

 

Το ενδιαφέρον έγκειται στην παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ενδέχεται να ανοίξει τα χαρτιά του, σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του στην πολιτική σκακιέρα.

Στα εγκαίνια παρίστανται οι πρώην βουλευτές Μ. Καρχιμάκης, Φ. Παρασύρης, Μ. Φραγκιαδουλάκης, Μ. Στρατάκης, Γ. Σκουλάς, ο βουλευτής Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, η πρώην βουλευτής και πρώην νομάρχης Βαγγελιώ Σχοιναράκη, πρώην στελέχη νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, πρώην και νυν δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Γ. Κουράκης, αλλά και αρκετός κόσμος.

Η ομιλία πραγματοποιείται όπως είπαμε στο πλαίσιο της έκθεσης ιστορικού υλικού του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», μια έκθεση που ταξίδεψε από το Ζάππειο στην Κρήτη και θα επισκεφθεί πολλές ακόμα πόλεις ανά την Ελλάδα.

Τον Γιώργο Παπανδρέου προλόγισε ο στενός του συνεργάτης και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Από το ξεκίνημα της ομιλίας του διαφάνηκε τα έντονα πολιτικά στοιχεία της.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την συγκίνησή του για την παρουσία του κόσμου:

«Είμαι βαθύτατα συγκινημένος από την σημερινή σας παρουσία. Ξεπέρασε και εδώ στο Ηράκλειο τις προσδοκίες μας».

«Το μήνυμά σας, είναι καθαρό – είναι μήνυμα ελπίδας.

Το ίδιο μήνυμα έρχεται από παντού΅», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Παπανδρέου έκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα:

«Όλοι αναζητάμε μια νέα αρχή. Όλοι διψάμε και ελπίζουμε σε ένα καινούργιο ξεκίνημα.

Μια αναγέννηση του Κινήματός μας. Που με τη σειρά του, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναγέννηση της χώρας.

Το γνωρίζω.

"google ad"

Το ίδιο αισθάνομαι και εγώ.

Και θα υπηρετήσω αυτή την προσδοκία όσο πιο σωστά και ενωτικά μπορώ, έχοντας συνείδηση της ιστορίας, της πορείας, της ευθύνης που μου αναλογεί».

Και συνέχισε: «Τι θα έκαναν το 2010 αυτοί που σήμερα σε πολύ καλύτερες συνθήκες πνίγονται σε μία κουταλιά νερό; Ούτε μία ώρα δεν θα άντεχαν στις θέσεις της δικής μας κυβέρνησης. Οι αγορές δεν μας δάνειζαν ούτε κάλπικη λίρα χωρίς ληστρικά επιτόκια».

«Αυτοί που έσκιζαν το μνημόνιο στα λόγια έμειναν στα λόγια, όσοι διέγραφαν μονομερώς το χρέος διέγραψαν τα λόγια» σημείωσε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...