18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μια πραγματικά όμορφη ξενάγηση στα μυστικά της πόλης μας με ποδήλατα | φωτός

Ημερομηνία:

Το κάλεσμα έλεγε τα εξής: “Ανεβαίνουμε στα ποδήλατά μας και ξεκινάμε για μια διαφορετική βόλτα σε διάφορα μέρη των Χανίων, όπου θα ανακαλύψουμε παλιά μυστικά και θα δύμε τον αστικό ιστό με άλλη οπτική γωνία…”

Οι ποδηλάτες ανέβηκαν στα ποδήλατά τους και το Σάββατο για 3 περίπου ώρες ξεναγήθηκαν σε περιοχές της πόλης. Περιοχές τις οποίες αν και έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές, λίγα ουσιαστικά ξέρουμε.

Το ραντεβού είχε δοθεί στις 14.30 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Από εκεί ξεκινήσανε κι αφού διασχίσανε το κέντρο, περάσανε από Νέα Χώρα και Παλιά Πόλη, από Κουμπέ και Χαλέπα και κάθε τόσο έκαναν στάσεις. Για να μιλήσουν για σημεία της πόλης μας που δεν τα γνωρίζουμε. Οι 40 ποδηλάτρεις που συμμετείχαν στην “ξενάγηση στα μυστικά της πόλης” πέρασαν πραγματικά όμορφα. Όπως αναγράφεται και στη σελίδα που έχουν οι Ποδηλάτρεις στο facebook ταξίδεψαν με τα ποδήλατά τους “σε μέρη που δεν είχαμε ξαναπάει, ενώ ακούσαμε και περίεργες ιστορίες για κάθε μέρος”.

 

 

 

 

Εκ μέρους όσων συμμετείχαν αποδόθηκαν ευχαριστίες προς τον Γιώργο τον δάσκαλο, για την επιλογή των σημείων και την οργάνωση του ταξιδιού, για το ιστορικό του κάθε μέρους που είχε ετοιμάσει και αφηγήθηκε αλλά και την ξεναγό Κατερίνα, που πραγματικά αφιλοκερδώς, παρέθεσε ουσιαστικές πληροφορίες για την παλιά πόλη. Η συγκεκριμένη δράση θα επαναληφθεί, γι’ αυτό να είστε έτοιμοι. Οι φωτός δημοσιοποιήθηκαν στα facebook groups του συλλόγου “Ποδηλάτρεις” Για περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση σε σχέση με ποδηλατικές δράσεις εδώ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...