19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μουσική … από το … διάστημα!

Ημερομηνία:

PANArtHang στα Χανιά με τον Σπύρο Παναγιωτόπουλο solo.

Ένα … σμήνος από τέσσερα, αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (Α.Τ.Ι.Α.), πλανάται πάνω από την Κρήτη, τον τελευταίο καιρό. Είναι τα εντυπωσιακού σχήματος Hang (μορφής … ιπτάμενου δίσκου), που με την καθοδήγηση του Σπύρου Παναγιωτόπουλου, παρουσιάζουν τις μουσικές του δημιουργίες, σε κατάλληλους χώρους.

Την Παρασκευή, 1η Αυγούστου 2014, στις 10 το βράδυ, θα … προσεδαφιστούν στην Αίθουσα «Μάνος Κατράκης» (οδ. Ιφιγενείας, Χρυσή Ακτή, Χανιά, τηλ. 2821033472 και 6975861592), για να εκπέμψουν τα μουσικά τους σήματα, με το ιδιαίτερο ηχόχρωμά τους που παράγεται από την σκέψη και τα χέρια του σολίστα στο είδος Σπύρου Παναγιωτόπουλου.

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στα τηλέφωνα της Αίθουσας «Μάνος Κατράκης».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Έξοδος … ότι προαιρείσθε.

Περισσότερες πληροφορίες για το Hang

PANArtHang – Ένα νέο μουσικό όργανο

Όλα ξεκίνησαν το 2000 όταν δύο Ελβετοί οργανοποιοί έπειτα από 30 χρόνια μελέτης και πειραματισμού δημιούργησαν το Hang, ένα μουσικό όργανο που θα ξεκινούσε μια ήσυχη επανάσταση στην έκφραση μέσω της μουσικής δημιουργίας.

Το Hang παίζεται με κρούση αλλά δεν είναι κρουστό. Παράγει νότες αλλά χορδές δεν έχει. Ο ήχος του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας πρωτόγνωρος συγκερασμός άρπας, σαντουριού και πιάνου.

Παρ’ ότι το κάθε όργανο έχει μόνο 8 νότες, το Hang βιώνεται ποικιλοτρόπως, ενίοτε δονούμενο με ζωντάνια, άλλοτε απαλό και τρυφερό σαν χάδι. Τα μάτια κλείνουν, ο χρόνος παγώνει, μα τα μάτια της ψυχής ανοίγουν σε νέες διαστάσεις.

Το Hang κάνει φίλους πολύ εύκολα. Αποτυπώνεται στη μνήμη ως ένα όργανο με μοναδικό ήχο. Το ιδιαίτερο, μα ταυτόχρονα οικείο σχήμα του, που θυμίζει ιπτάμενο δίσκο, οι ήχοι που βγάζει και συνάμα η «ζεστή» αίσθηση που χαρίζει στην αφή, αποτελούν μια αστείρευτη πηγή μαγνητικής ενέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:

http://www.hangblog.org/the-call-of-iron/

"google ad"

Ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος

Ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος ευρύτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Σπύρος Παν» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Αποκτά το πρώτο του Hang το Σεπτέμβριο του 2007 και αποφασίζει να διακόψει κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα, αφιερώνοντας ολοκληρωτικά όλη του την ενέργεια στην εξερεύνηση των δυνατοτήτων του ιδιαίτερου αυτού μουσικού οργάνου. Συνοδοιπόροι στην πορεία αυτή είναι η σύνδεση με το παρόν και η αυτοδιδαχή. Ταξιδεύει ανά την υφήλιο λαμβάνοντας μουσικές επιρροές και συναντά άλλους μουσικούς διαφόρων εθνικοτήτων με τους οποίους πειραματίζεται στον συνδυασμό του Hang με άλλα μουσικά όργανα.

Συνθέτει μόνος του τη μουσική του, η οποία είναι ένα αμάλγαμα στοιχείων newage, contemporaryworldmusic και ambient. Για τον ίδιο η μουσική έκφραση αντιπροσωπεύει μια κατάθεση ψυχής, μια προσπάθεια εξωτερίκευσης και επικοινωνίας του εσωτερικού κόσμου. Ένα μονοπάτι το οποίο βαδίζεται ελεύθερα δίχως κανόνες ή σχολές. Επηρεάζεται από την προσπάθεια του ανθρώπου να αποτινάξει από πάνω του τα πέπλα του φόβου, από τη δύναμη της ψυχής, και την λαμπερή ποιότητα της Αγάπης.

Σχεδόν επτά χρόνια μετά, κουβαλά στις αποσκευές του δύο προσωπικούς δίσκους με συνθέσεις για σόλο Hang, συμμετοχή στο soundtrack της ταινίας του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Άνθρωπος στη Θάλασσα»,  καθώς και πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα: www.spyrospan.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...