15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μπάχαλο στους δρόμους

Ημερομηνία:

Πινακίδες, αφίσες, ξερά δέντρα, σκουπίδια, συνθέτουν μια εικόνα τριτοκοσμική για τον όμορφο τόπο μας.

Αυτά σε συσχετισμό με την ηχορύπανση που έχομε επισημάνει σε επανειλημμένα δημοσιεύματά μας, συμπληρώνουν το πάζλ.

-Παράνομες διαφημιστικές πινακίδες ξεφυτρώνουν παντού. Αν κόβουν την ορατότητα και δυσχεραίνουν την κυκλοφορία, αν συντελούν στη δημιουργία ατυχημάτων, δεν απασχολεί κανένα;

-Αλλά και το αίσχος με το μουτζούρωμα των ενημερωτικών πινακίδων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

-Πινακίδες που δεν ισχύουν υπάρχουν ακόμα στους δρόμους επιτείνοντας την απαράδεκτη κατάσταση δημιουργώντας και σύγχυση π.χ. «Ο Δήμος Μηθύμνης σας καλωσορίζει» Τώρα αν υπάρχει ή όχι ο Δήμος δεν έχει για τους αρμόδιους σημασία. Ο επισκέπτης όμως του τόπου μπερδεύεται. Τέτοιες λάθος πινακίδες υπάρχουν παντού όπου υπήρχαν δήμοι και καταργήθηκαν.

-Οι αφίσες κάνουν πάρτι στους κορμούς των δέντρων, στα πλάγια γεφυρών δημιουργώντας ένα γνήσιο «καρακιτσαριό» και γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που υποβαθμίζει συνολικά τον τόπο και δημιουργεί ποικίλες σκέψεις κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Για όλα τα παραπάνω υπάρχει σχετική νομοθεσία, που αν εφαρμόζετο, θα έθετε τέρμα, σ’ αυτές τις πρακτικές.

-«Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» τι άλλη απόδειξη θέλομε αφού ξερά δέντρα κλαδεμένα «γουλί» έβγαλαν «ξερά κλαδιά» και βρίσκονται και στην Λεωφόρο Σούδας και στην Λεωφόρο Καζαντζάκη και στην παλιά Εθνική Οδό κυρίως μεταξύ Γεράνι – Πλατανιά.

Αφού με τις ενέργειες σας κύριοι αρμόδιοι τα ξεράνατε, κόψτε τα, να μην μαρτυρούν τα πάθη τους και υποβαθμίζεται ο τόπος.

-Τα σκουπίδια, τα σκοτωμένα ζώα, είναι άλλο ένα, συστατικό της κακοδαιμονίας, στους δρόμους.

Έχομε κάνει πρόταση, στην Εθνική Οδό, που το φαινόμενο είναι πιο έντονο, οι δήμοι, σε συνεργασία, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα συλλέγοντάς τα.

-Η ηχορύπανση τέλος , τρελαίνει όλους μας, ντόπιους και τουρίστες. Όλες οι ευθείες των δρόμων έχουν μετατραπεί σε αγωνιστικές πίστες. Στην Εθνική, στην Καζαντζάκη, στην Παλαιά Εθνική και αλλού, όλα τα οχήματα άλλα κυρίως, οι μηχανές αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, «παίρνοντας τα αυτιά» μας.

Το φαινόμενο είναι πιο έντονο, τις νυκτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες. Το μπάχαλο στους δρόμους μας είναι δυνατόν, να συνεχιστεί;

Νικος Α.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...