14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Νεκροί τρεις διοικητές της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας

Ημερομηνία:

Τουλάχιστον 26, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, είναι οι νεκροί από τους ισραηλινους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας την Πέμπτη. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τρεις στρατιωτικοί διοικητές της Χαμάς. Πρόκειται για τους Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα, Ραέντ αλ-Άταρ και Μοχάμεντ Μπαρχούμ.

Χθες μεταξύ των πρώτων θυμάτων των νέων επιθέσεων, που ήδη ανέρχονται σε τουλάχιστον 40, ήταν το βρέφος και η γυναίκα του ηγέτη του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης, Μοχάμεντ Ντέιφ, ενώ το Ισραήλ σημείωνε πως θα συνεχίσει μέχρι να τον εξοντώσει. Συνολικά ο αριθμός των θυμάτων από την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, που ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου, έχει ξεπεράσει τους 2.050. Πάνω από το ένα τέταρτο των θυμάτων είναι παιδιά και έφηβοι, ενώ στην πλειονότητά τους οι νεκροί είναι άμαχοι.

Οι Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα, Ραέντ αλ-Άταρ και Μοχάμεντ Μπαρχούμ είναι τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επιδρομής. Και οι τρεις σκοτώθηκαν στη Ράφα. Σημειώνεται πως οι Ραέντ Άταρ και Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα, περιλαμβάνονταν στα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα ισραηλινά αεροπλάνα βομβαρδίζουν στη Ράφα, τη Γάζα και άλλες άλλες περιοχές. Ως απάντηση η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες που έπεσαν σε ανοικτή περιοχή στο Εσκόλ. Σειρήνες ήχησαν στο Οφακίμ και το Μπε’ερ Σεβά. Μέχρι στιγμής, πάντως, παρά τις προειδοποιήσεις της Χαμάς να μην πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ γιατί θα το χτυπήσει, τα δρομολόγια δεν έχουν σταματήσει. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό καμία ρουκέτα δεν έχει εκτοξευθεί προς το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

«Η δολοφονία των διοικητών των Εζεντίν Αλ Κάσαμ αποτελεί τεράστιο έγκλημα που δεν θα επηρεάσει την αποφασιστικότητά μας ούτε θα αποδυναμώσει την αντίστασή μας. Για τη δολοφονία αυτή όμως το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως «τα ηγετικά στελέχη των τρομοκρατικών οργανώσεων είναι νόμιμοι στόχοι». Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και μια νέα χερσαία επιχείρηση. Από τον ισραηλινό στρατό ανακοινώθηκε πως 10.000 στρατιώτες προετοιμάζονται για μια μελλοντική επιχείρηση.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την επανέναρξη των εχθροπραξιών και κάλεσε το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου.  Ο βρετανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ ανέγνωσε την ανακοίνωση του Συμβουλίου και ανέφερε πως συζητείται ψήφισμα που θα καλεί σε διαρκή εκεχειρία.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...