16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Νομίζεις ότι δε γνωρίζεις κανέναν με κατάθλιψη; [βίντεο]

Ημερομηνία:

«Νομίζεις ότι δεν γνωρίζεις κανέναν με κατάθλιψη; Μάλλον κάνεις λάθος. Η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε. Η κατάθλιψη είναι μια αληθινή ασθένεια. Η κατάθλιψη μπορεί να θεραπευτεί», είναι το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας κατά της Κατάθλιψης ( EAAD ) για τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Κατάθλιψη.

 

Όπως αναφέρει η ΜΚΟ στο βίντεο της καμπάνιας της «ακόμη κι αν πολλοί δεν θέλουν να το παραδεχτούν, είναι γεγονός. Η κατάθλιψη είναι μία σοβαρή ασθένεια που χρήζει θεραπείας. Στην Ευρώπη 20 εκατ. πολίτες πάσχουν από κατάθλιψη ετησίως. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η κατάθλιψη αποτελεί μία από τις πιο αναπηρικές διαταραχές που επηρεάζει 1 στις 5 γυναίκες και 1 στους 10 άντρες. Κάθε χρόνο στην Ευρώπη, εκτιμάται ότι 7% των ανθρώπων βιώνει τουλάχιστον ένα καταθλιπτικό επεισόδιο».

Η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει τον οποιονδήποτε, γυναίκα ή άντρα, οποιαδήποτε ηλικίας ή μορφωτικού, οικονομικού ή κοινωνικού επιπέδου. Η κατάθλιψη είναι μια πραγματική ασθένεια. Όλοι οι τομείς της ζωής ενός ανθρώπου επηρεάζονται όταν πάσχει από κατάθλιψη. Η οικογένεια, η ερωτική ζωή, οι φιλικές συναναστροφές, η εργασιακή απόδοση, τα οικονομικά.

Η κατάθλιψη συνήθως συμβαίνει από ένα αιτιακό γεγονός, και παραμένει παρούσα αν δεν διαγνωστεί και θεραπευτεί. Υπάρχει μια στενή σχέση μεταξύ κατάθλιψης και αυτοκτονικής προδιάθεσης, με μόνο 60 χιλιάδες ανθρώπους να αυτοκτονούν κάθε χρόνο στην Ευρώπη, και περισσότερους από μισούς από αυτούς να πάσχουν από κατάθλιψη.

Ο κύριος στόχος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Καταπολέμηση της Κατάθλιψης είναι να βελτιωθεί η φροντίδα και τη βελτιστοποίηση της θεραπείας για τους ασθενείς με καταθλιπτικές διαταραχές.

[youtube id=”hHUjjcIs8L4″ width=”620″ height=”360″]

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...