15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ξεκίνησε η διεθνής έκθεση παιδικής ζωγραφικής

Ημερομηνία:

Στο Νεώριο Μόρο
Ξεκίνησε  χθες η διεθνής έκθεσης έργων παιδικής ζωγραφικής στο Νεώριο Μόρο.
Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου περιλαμβάνει 300 έργα μαθητών με θέμα «Ο Πλανήτης Γη και οι φίλοι μας τα  ζώα», απόσταγμα από διεθνείς διαγωνισμούς παιδικής ζωγραφικής που  έχουν οργανώσει οι Φίλοι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη με αφορμή την έκδοση του ετήσιου ημερολογίου τους.
Τα έργα που θα εκτεθούν αποτελούν δωρεά των Φίλων του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη στους Φίλους του Μουσείου Σχολικής Ζωής, ως ανάμνηση της πολλαπλής συνεργασίας τους στις ‘Μέρες έκφρασης και δημιουργίας’ που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στον χώρο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
Χθες, πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεση, έγινε παρουσίαση τραγουδιών οικολογικού περιεχομένου από τους μαθητές των Β2 του 8ου Δ.Σ. Χανίων και Δ1 του Δ.Σ. Περιβολίων με την καθοδήγηση των μουσικών κυριών Γεωργίας Σκούτα και Βασιλικής Αθανασιάδη.
Επίσης, χθες στις 6 μ.μ.  πραγματοποιήθηκε θεατρικό παιχνίδι για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της με την εμψύχωση ομάδας του Συλλόγου ‘Παιδαγωγών Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού – Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης’ με συντονιστή τον κ. Αριστόκριτο Τομαζινάκη, διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ναυστάθμου.
Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου ώρα 6 μ.μ. η έκθεση θα σφραγιστεί με ομιλία της κας Πόπης Κασσωτάκη, σχολικής συμβούλου Προσχολικής Αγωγής και συντονίστριας των σχολικών συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Ν. Χανίων, με θέμα: ‘Δημιουργικότητα, παιδί και τέχνη’.
Τα έσοδα από την πώληση των έργων της έκθεσης θα διατεθούν για τις ανάγκες νέου εκπαιδευτικού προγράμματος  που σχεδιάζει ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής.
Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, με την ευγενική φιλοξενία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...