14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΟΑΧΟ: Το 31,8% του χημικού οπλοστασίου της Συρίας έχει ήδη καταστραφεί

Ημερομηνία:

Νέα ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το πρωί ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων. Σύμφωνα με τον ΟΑΧΟ το σύνολο των 1.300 τόνων χημικών έχουν απομακρυνθεί από τη Συρία για να καταστραφούν στις εγκαταστάσεις που έχουν επιλεχθεί.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία της καταστροφής των ουσιών προχωρά σε όλες τις τοποθεσίες, προφανώς εννοώντας και τις εμπορικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούντα για την καταστροφή τμήματος του οπλοστασίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση μετά τη μεταφόρτωση 600 τόνων χημικών στο αμερικάνικο MV Cape Ray στο λιμάνι Gioia Tauro της Ιταλίας στις 2 Ιουλίου, οι υπόλοιπες ουσίες έχουν μεταφερθεί σε εμπορικές εγκαταστάσεις στη Φιλανδία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ όπου τώρα προχωρά η διαδικασία καταστροφής τους.

1

Από τις 21 Ιουλίου, η συνολική ποσότητα χημικών που έχει καταστραφεί φθάνει το 31,8%, δηλαδή 411,5 τόνοι. Απ’ αυτούς τους 411,5 τόνους που έχουν καταστραφεί οι 380,1 τόνοι είναι χημικά πρώτης προτεραιότητας και οι 31,474 τόνοι είναι χημικά δεύτερης προτεραιότητας.

Μεταξύ των ουσιών που προσμετρούνται ως κατεστραμμένες είναι και 122 τόνοι ισοπροπανόλης που είχαν καταστραφεί σε εγκαταστάσεις στο έδαφος της Συρίας.2

Δε διευκρινίζεται ποια είναι η ποσότητα που έχει καταστραφεί εντός του Cape Ray. Πάντως, σε παλιότερη αναφορά του Οργανισμού από τις 11 Ιουλίου με 257,4 τόνους να έχουν καταστραφεί, από τους 600 τόνους εντός του Cape Ray είχαν καταστραφεί 88 τόνοι.
 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ