15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι νονοί του χασίς και οι καταχρεωμένοι αγρότες της Κρήτης

Ημερομηνία:

Επτά χρόνια πέρασαν από τότε που ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν το «άβατο» στα Ζωνιανά και ξερίζωσαν ολόκληρες πεδιάδες με χασισοφυτείες, συλλαμβάνοντας δεκάδες καλλιεργητές.  

Σήμερα ο «χάρτης» με τις άκρως κερδοφόρες φυτείες κάνναβης διαμορφώθηκε πάλι, αυτή τη φορά σε άλλες περιοχές της Κρήτης και με νέους «πρωταγωνιστές». Ιδιοκτήτες θερμοκηπίων, χρεωμένοι με δάνεια και άλλες υποχρεώσεις, σύμφωνα με την Espresso, μετατρέπονται σε χασισοκαλλιεργητές, ελπίζοντας να βγουν (παρανόμως, αλλά εύκολα και γρήγορα) από το οικονομικό αδιέξοδό τους. Ειδικότερα, αφήνεται να διαρρεύσει πως νοικιάζουν σε χασισοπαραγωγούς τα θερμοκήπιά τους, αντί δεκάδων χιλιάδων ευρώ (έως 40.000 ευρώ) για έξι μήνες!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, οι χασισοπαραγωγοί έχουν δημιουργήσει σταδιακά όλα αυτά τα χρόνια νέα «άβατα» στις ευρύτερες ορεινές περιοχές Λασιθίου και Χανίων, όπου οι φυτείες ξεπηδούν η μία μετά την άλλη σε θερμοκήπια και είναι έτοιμες για συγκομιδή μέσα σε μόνο λίγους μήνες. Ο νέος χωροταξικός χάρτης του χασίς δεν είναι άγνωστος στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών, καθώς γνωρίζουν τι συμβαίνει, αλλά σιωπούν, είτε επειδή φοβούνται είτε διότι πείθονται να συνεργαστούν με Ρεθυμνιώτες χασισοκαλλιεργητές προκειμένου να ξεχρεώσουν!

Άλλωστε αυτά ειπώθηκαν πριν από λίγο καιρό σε αίθουσα των δικαστηρίων στη Νεάπολη Λασιθίου, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση ενός 50χρονου ιδιοκτήτη θερμοκηπίου, στην ιδιοκτησία του οποίου βρέθηκαν σπαρμένα 2.500 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε τόσο ο κατηγορούμενος όσο και ο δικηγόρος του Γιάννης Καλογριδάκης, είναι ξεκάθαρο ακόμα και στις Αστυνομικές Αρχές ότι μετά τις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στα Ζωνιανά οι καλλιεργητές έφυγαν από το Ρέθυμνο και «μετακόμισαν»  τις παράνομες δουλειές τους σε λιγότερο επιτηρούμενες ζώνες σε Χανιά και Λασίθι.

Πατήστε πάνω στο δημοσίευμα για μεγαλύτερη ανάλυση:

f675abbdb7761ad24af76fd535f330b4

enikos.gr, Espresso

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ