14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Οι υπάληλλοι της ΥΔΟΜ Χανίων καλούν τον Δήμαρχο Χανίων να αναθεωρήσει την απόφασή του για μετεγκατάσταση της υπηρεσίας

Ημερομηνία:

Κείμενο το οποίο υπογράφεται από 23 υπάλληλους της ΥΔΟΜ Χανίων δόθηκε στη δημοσιότητα στο οποίο ζητείται από τον Δήμαρχο Χανίων να αναθεωρήσει την απόφασή του για μετεγκατάσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Οι υπάλληλοι θεωρούν ότι ο χώρος στον οποίο προορίζεται να εγκατασταθεί η υπηρεσία δεν είναι κατάλληλος ενώ τονίζουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση 1 μόλις μήνα πριν λήξει η θητεία του κ. Σκουλάκη δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στους πολίτες του νομού. Πιο αναλυτικά, στο κείμενο διαμαρτυρίας των υπαλλήλων τονίζονται τα εξής:

Μετά την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου, το μεσημέρι της Παρασκευής 18.07.2014, με την οποία πληροφορηθήκαμε ότι κλείνει η Υπηρεσία Δόμησης από 23-07 έως και τις 29-07 λόγω μετεγκατάστασής της στο Δημαρχείο Σούδας, έχομε να σας αναφέρομε τα εξής:

Κατ’ αρχάς δεν απαιτούνται μόνο 5 ημέρες για την μετεγκατάσταση αυτή, αλλά πολύ περισσότερες.

Σύμφωνα με το από Φεβρουάριο του 2014 έγγραφο της ΥΔΟΜ Χανίων, βάσει του οποίου έγινε ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την μετεγκατάσταση της ΥΔΟΜ, απαιτούνται:

–          10 ημέρες για την μετακόμιση των γραφείων και

–          20 ημέρες για την μετακόμιση μέρους του αρχείου που θα μετεγκατασταθεί και όχι μόνο 5 εργάσιμες όπως αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε.

Η μετεγκατάσταση της ΥΔΟΜ γίνεται σε λάθος χρονική στιγμή εφόσον ο Αύγουστος είναι ο μήνας κατά τον οποίο υπάρχει η μεγαλύτερη προσέλευση κοινού, ιδιαίτερα ανθρώπων οι οποίοι κατοικούν εκτός Νομού Χανίων και οι οποίοι συνδυάζουν την επίσκεψή τους με την επίλυση διαφόρων πολεοδομικών θεμάτων τους (π.χ. σχετικά με πολεοδομικές μελέτες και πράξεις εφαρμογής που βρίσκονται σε εξέλιξη, σύνταξη συμβολαίων, εκκρεμότητες με το Κτηματολόγιο) και δεδομένου ότι ο χρονικός ορίζοντας ο οποίος δίνεται από την ανακοίνωση σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει την εύρυθμη επαναλειτουργία της ΥΔΟΜ στη νέα της δ/νση.

Η Υπηρεσία Δόμησης δεν ασχολείται μόνο με την έκδοση της άδειας του Δημοτικού Γκαράζ και, υπάρχουν υποθέσεις (π.χ. Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, εισφορές σε χρήμα, δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών εισφορών μέχρι 14-08.2014) που βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο της εξέλιξής τους, οι οποίες δεν είναι δυνατόν ξαφνικά να διακοπούν δεδομένου ότι οι υπάλληλοι προσπαθούν να τις ολοκληρώσουν για να πάρουν τις άδειές τους, ενώ δεν είχαν ενημερωθεί καθόλου για το χρόνο μετεγκατάστασης.

Κάποιοι από τους υπάλληλους της ΥΔΟΜ έχουν εγκεκριμένες άδειες στο διάστημα της μετακόμισης και γεννάται το ερώτημα ποιος θα εποπτεύσει την μετακόμιση των δικών τους υποθέσεων, τη στιγμή που όρος στο συμφωνητικό με τον ανάδοχο αναφέρει ότι ο αρμόδιος υπάλληλος πρέπει να είναι παρών και να οργανώνει τη συσκευασία, την αποσυσκευασία και επανατοποθέτηση των φακέλων του στα ράφια που του αναλογούν.

Προτίθεστε να διακόψετε τις κανονικές άδειες των υπαλλήλων αυτών λόγω της μετεγκατάστασης;

Η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών θα γίνει σε ένα κτίριο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το γεγονός ότι μέρος του αρχείου της υπηεσίας θα μείνει ως έχει αυτή τη στιγμή, λόγω του ότι δεν υπάρχει χώρος να το στεγάσει και οι υπάλληλοι θα είναι στοιβαγμένοι σε πολύ μικρό χώρο. Ακόμα και μέρος του αρχείου που χρησιμοποιείται καθημερινά από τους υπαλλήλους και θα μεταστεγαστεί τώρα, το οποίο σήμερα βρίσκεται στον ίδιο χώρο με αυτούς δεν είναι δυνατόν να χωρέσει στο χώρο μετεγκατάστασης με τρόπο ώστε να είναι προσβάσιμο από τους υπαλλήλους ανά πάσα στιγμή.

Άλλο σημαντικό θέμα είναι η δηλωμένη δημόσια αντίθεση της νέας Δημοτικής Αρχής για τη μετεγκατάσταση της υπηρεσίας στο Δημαρχείο Σούδας και έκκληση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου να μη γίνουν μετεγκαταστάσεις υπηρεσιών μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων απ’ αυτήν.

Με ζητούμενο πάνω απ’ όλα την εξυπηρέτηση των Δημοτών δεν φαίνεται να έχει ληφθεί μέριμνα γι’ αυτούς, αλλά επιχειρείται να γίνει μετεγκατάσταση της ΥΔΟΜ με πρωτοφανή ζήλο ένα μόλις μήνα πριν τη λήξη της θήτειας σας, παρά τα προβλήματα που διαφαίνονται ότι θα παρουσιασθούν και τα οποία η νυν Δημοτική αρχή δείχνει να μην αντιλαμβάνεται.

"google ad"

Επίσης υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας έχουν οριστεί με παράλληλα καθήκοντα στην ΥΔΟΜ Χανίων με την οποία έχουν καθημερινή επαφή και συνεργασία εφόσον η Τεχνική Υπηρεσία κάνει συχνή χρήση του αρχείου της ΥΔΟΜ (όπως π.χ. νομιμοποίηση δημοτικών κτιρίων, υποβολή προτάσεων στο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»).

Η όλη αυτή συμπεριφορά της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής εγείρει ερωτήματα όπως:

  1. Γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να γίνει η μετεγκατάσταση της ΥΔΟΜ στη Σούδα, ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, πράγμα το οποίο δεν κάνατε εδώ και τριάμισι χρόνια;
  2. Την εξυπηρέτηση του Πολίτη ποιος την λαμβάνει υπόψη του;
  3. Την εύρυθμη λειτουργία τόσο της ΥΔΟΜ όσο και της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν την λογαριάζει η σημερινή Δημοτική Αρχή;

Σας απευθύνουμε έκκληση (έστω και την τελευταία στιγμή) να αναθεωρήσετε την απόφασή σας για μετεγκατάσταση αναλογιζόμενος τις συνέπειες της απόφασής σας αυτής, τόσο για τους υπαλλήλους της ΥΔΟΜ, ιδιαίτερα όμως για τους εξυπηρετούμενους πολίτες και ιδιώτες μηχανικούς.

Ακολουθούν οι υπογραφές 23 υπαλλήλων της υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...