21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οργή Ιατρικού Συλλόγου Χανίων απέναντι στο αίτημα του αερολιμενάρχη για παροχή «εθελοντών» γιατρών στο Αεροδρόμειο Χανίων

Ημερομηνία:

Την οργή του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων στο αίτημα για «εθελοντική συνδρομή στο ιατρείο του αερολιμένα» από τον αερολιμενάρχη κ. Στ. Καστρινάκη.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη ο Κρατικός Αερολιμένας Χανίων παρά την εντυπωσιακή αύξηση σε κίνηση επιβατών (2.120.000 επιβάτες πέρισυ – πάνω από 2.500.000 φέτος) καθώς και του μεγάλου αριθμού εργαζομένων που ξεπερνά τους 700 δεν έχει γιατρό για να καλύψει τα πολλά περιστατικά που είναι λογικό να παρουσιάζονται σε ένα χώρο που διακινούνται και εργάζονται τόσοι πολλοί ανθρώποι.

Ο Αερολιμενάρχης αφού ενημερώνει τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων για τα πολλά διαβήματα και τις διαμαρτυρίες προς τις αρχές του τόπου καταλήγει στο ότι η προτροπή του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη ήταν – άκουσον άκουσον – να απευθυνθεί «σε εθελοντές ή άνεργους γιατρούς» (!!!)

Κατόπιν λοιπόν και της παρότρυνσης του Υπουργού ο Αερολιμενάρχης απευθύνθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων αιτούμενος να εξεταστεί «η δυνατότητα ενίσχυσης του αερολιμένα με εθελοντές για κάλυψη αναγκών πρώτης βοήθειας».

Η απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων αποτελεί έναν καταπέλτη ενάντια στην αδυναμία του κεντρικού κράτους να πράξει τα αυτονόητα και στην αναισχυντία του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη να ζητά τα ανεπίτρεπτα.

Εθελοντική Συνδρομή στο Ιατρείο του Αερολιμένα

Η απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων

Ολόκληρη η απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου η οποία κοινοποιείται και προς το Υπουργείο Υγείας έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Αερολιμενάρχα,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων έλαβε την με αρ. πρωτ.: .ΚΑΧNΔ 1106/14-05-2014 επιστολή σας, με την οποία μας εκθέτετε το πρόβλημα της έλλειψης του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού στον κρατικό αερολιμένα «Δασκαλογιάννης», τις ενέργειες στις οποίες προβήκατε ώστε να στελεχωθεί το ιατρείο του αεροδρομίου και μας καλείτε να εξετάσουμε την δυνατότητα για την ιατρική κάλυψη του αερολιμένα σε εθελοντική βάση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων συστηματικά προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες των μελών του σε άτομα που έχουν ανάγκη. Έχει οργανώσει προς τούτο το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χανίων, όπου άνθρωποι ανασφάλιστοι, ανήμποροι και αδύναμοι να απολαύσουν την Ιατρική Φροντίδα που ΕΠΡΕΠΕ να τους παρέχει το Ελληνικό Κράτος, βρίσκουν τη ζεστασιά της ανθρώπινης προσφοράς και την αλληλεγγύη των ιατρών των Χανίων.

Το πρόβλημα της ιατρικής στελέχωσης του αεροδρομίου Χανίων έχει απολύτως άλλα χαρακτηριστικά. Το αεροδρόμιο Χανίων αποτελεί, όπως και εσείς μας επισημαίνετε, τον μεγαλύτερο εργασιακό χώρο στο νομό Χανίων. Πρόκειται για μια επιχείρηση απολύτως κερδοφόρα και οικονομικά αυτάρκη. Η ουσιαστική ανυπαρξία ιατρικής κάλυψης είναι απόλυτα κατακριτέα και δείχνει την απουσία και της κοινής λογικής αλλά κυρίως την αναλγησία της κεντρικής διοίκησης αυτού του κράτους να πράξει τα αυτονόητα.

Θα έπρεπε να νιώθει τουλάχιστον ντροπή ο πολιτικά προϊστάμενός σας για τις ενέργειές του πάνω σε αυτό το θέμα και κυρίως για την προτροπή του να ψάχνετε εθελοντική προσφορά ιατρικής κάλυψης στην πιο κερδοφόρα επιχείρηση του νομού Χανίων. Αιδώς !

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...