17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο ΟΗΕ ενημερώνεται για τις ενστάσεις στην καταστροφή των χημικών της Συρίας ανοικτά της Κρήτης

Ημερομηνία:

Τη δέσμευσή του να μεταφέρει στον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν την ανησυχία των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών για την ενδεχόμενη καταστροφή των χημικών της Συρίας στη θαλάσσια ζώνη ανοικτά της Κρήτης, παρέσχε δημόσια στον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, Κρίτωνα Αρσένη, ο πρόεδρος της 68ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Τζων Ας.

Ο Κρίτων Αρσένης αξιοποιώντας την ιδιότητά του ως εισηγητής  ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις εργασίες της 68ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ,  έθεσε τόσο δημόσια, όσο και κατ’ ιδίαν την ανάγκη να δοθούν σαφείς εγγυήσεις για την ασφαλή καταστροφή των χημικών της Συρίας ενώ παράλληλα ζήτησε να  ακυρωθεί το σχέδιο καταστροφής τους, ανοικτά της Κρήτης.  Ο κ. Τζων Ας απάντησε στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Ανάπτυξης και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αλλά και στο περιθώριό της σε  κατ’ ιδίαν συνάντηση εργασίας με τον Κρίτωνα Αρσένη,  ότι δεσμεύεται να ενημερώσει  τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν, αλλά  και τους επικεφαλής των οργανισμών του ΟΗΕ που χειρίζονται το θέμα (Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ) . Με αφορμή το γεγονός ο Κρίτων Αρσένης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Ζήτησα από τον κ. Ας το αυτονόητο: Να αποκαταστήσει ο ΟΗΕ τη διαφάνεια και να ενημερώσει πλήρως τους πολίτες για τις μεθόδους και την τοποθεσία εξουδετέρωσης των χημικών της Συρίας και καταστροφής των υπολειμμάτων τους. Επίσης, να ακυρωθούν τα σχέδια καταστροφής των χημικών ανοικτά της Κρήτης και να αποκλειστεί η απόρριψη χημικών ή υπολειμμάτων τους στην θάλασσα. Ο κ. Ας δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον Γ.Γ. του ΟΗΕ και τους θεσμικά αρμόδιους οργανισμούς του.

Αντιμετωπίζουμε δυστυχώς την πρωτοφανή αδράνεια της κυβέρνησης Σαμαρά και του υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου  οι οποίοι αρνούνται τόσο να αξιοποιήσουν  την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας για να διεκδικήσουν δυναμικά την ακύρωση του σχεδίου καταστροφής των χημικών ανοικτά της Κρήτης, όσο επίσης να ενημερώσουν πλήρως τους συμπολιτές μας για το θέμα. Όταν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των ελλήνων πολιτών στον ΟΗΕ αδρανούν, πρέπει όλοι μας να καλύψουμε με τη δράση μας το κενό. Χρησιμοποίησα την ιδιότητα μου ως εισηγητή της έκθεσης για την 68η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να θέσω το ζήτημα στην πολιτική ηγεσία του ΟΗΕ που δεν ήταν ενημερωμένη για τις αντιδράσεις των κατοίκων, ούτε για την ελλιπή ενημέρωση.

Τα ερωτηματικά για τα κίνητρα της προκλητικής αδράνειας της κυβέρνησης όμως αυξάνονται με κάθε νέα δήλωση του κ. Βενιζέλου για το θέμα. Η μόνη επίσημη ανακοίνωσή του, αναφερόταν σε διαβεβαιώσεις που του μετέφεραν ΜΚΟ από συνάντησή τους με εκπροσώπους του ΟΗΕ. Από τις τρεις οργανώσεις που κατονόμασε ο κ. Βενιζέλος, το WWF δεν είχε συμμετάσχει σε καμία σχετική συνάντηση, ενώ η “oceanica” δεν υπάρχει. Αντί όμως ο κ. Βενιζέλος να ντραπεί και να αποκαταστήσει δημόσια την αλήθεια, επιμένει να παραπέμπει τόσο τους συμπολίτες μας όσο και τους βουλευτές στην ανακριβή δήλωσή του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απάντηση στον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη όπου εκτός από το παραπάνω, ο κ. Βενιζέλος αντί να ενημερώσει αρμοδίως και επίσημα για το θέμα της καταστροφής των χημικών ανοικτά της Κρήτης, αναίσχυντα καλεί τη Βουλή και όλους τους συμπολίτες μας να ενημερωθούν  από τα ΜΜΕ και την ιστοσελίδα του Οργανισμού Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (“http://www.opcw.org/”org). “

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...