15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο τζιχαντιστής που έπαιζε στην Άρσεναλ

Ημερομηνία:

Ένας πρώην ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ απαλλάχθηκε από την ποδοσφαιρική περιβολή του, ζώστηκε με εκρητικά, φόρεσε άρβυλα, στολή παραλλαγής και εντάχθηκε στο πλευρό των Τζιχαντιστών πολεμώντας στη Συρία.

Εικάζεται πως ο μαχητής, ο οποίος αυτοαποκαλείται Αμπού Ισά Αλ-Ανταλουσί στο παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην Πορτογαλία, προτού μεταπηδήσει στο Λονδίνο για λογαριασμό της Άρσεναλ! Πριν από δύο χρόνια εγκατέλειψε τα προνόμια που του παρείχε το ποδόσφαιρο εισερχόμενος σε επικίνδυνες ατραπούς.

Η μπάλα έπαψε να αποτελεί αχώριστο σύντροφο του. Πλέον ποζάρει κραδαίνοντας ένα Καλάσνικοφ κάνοντας παράλληλα λόγο για ιερό πόλεμο. Ο Αμπού Ισά Αλ-Ανταλουσί φορώντας μαύρη μάσκα καλεί on camera τους Μουσουλμάνους να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας.

«Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσετε τα παιδιά σας από αυτά τα ζώα, από εκείνους τους βρώμικους ανθρώπους. Ο Αλλάχ λέει πως είναι τα χειρότερα πλάσματα. Έχουμε καταλάβει πολλές πόλεις εφαρμόζοντας την ‘Σαρία’», αναφέρει στο ξέσπασμα του, μεταξύ άλλων, ο μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής των «κανονιέρηδων».

Ο Πορτογάλος τζιχαντιστής, ο οποίος εκτιμάται πως εισέρχεται στην τρίτη δεκαετία της ζωής του απευθύνει μηνύματα μίσους μιλώντας αγγλικά με βαριά πορτογαλική προφορά.

«Ποιος θα διδάξει τα παιδιά σας; Εάν έχετε παιδιά σε δυτικές χώρες μπορεί να γίνουν ομοφυλόφιλοι, διακινητές ναρκωτικών ακόμη και παιδόφιλοι» αναφέρει στο παραλήρημα του.

Μέλος του ISIS ισχυρίστηκε πως ο Αμπού Ισά Αλ-Ανταλουσί «μεγάλωσε μαζί με τον Ρονάλντο, αγωνίστηκε στην Άρσεναλ και στη συνέχεια εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο, τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τα χρήματα για χάρη του Αλλάχ».

Σύμφωνα με ρωσική ιστοσελίδα, ο άλλοτε ταλαντούχος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε με τη φανέλα της Άρσεναλ όμως συνειδητοποίησε πως ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής δεν του ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία του. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μαχητές του ISIS δεν αποκαλύπτουν την πραγματική ταυτότητα του.

Άνθρωποι της Άρσεναλ προχώρησαν σε έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί των μελών του ISIS. “Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ποιος είναι από τα videos και δεν υπάρχει με το συγκεκριμένο όνομα ( Αμπού Ισά Αλ-Ανταλουσί) καταχωρημένος στα μητρώα του συλλόγου” σχολίασε υπάλληλος της αγγλικής ομάδας. Kάποιοι εσφαλμένα δημοσιοποίησαν το όνομα του Λασανά Ντιαρά, αναγκάζοντας τον 29χρονο μέσο να προβεί σε διάψευση.

Εκπρόσωπος από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστήριξε πως υπάρχουν χιλιάδες μαχητές που προέρχονται από κάθε σημείο του πλανήτη δίχως ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του πρώην παίκτη της Άρσεναλ.

Ένας ακόμη επαγγελματίας πρώην ποδοσφαιριστής του οποίου αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία ήταν ο Νιζάρ Τραμπελσί με καριέρα στη Γερμανία σε συλλόγους όπως η Φορτούνα Ντίσελντορφ και η Βουπερτάλερ.

Ο 44χρονος Τυνήσιος είχε εμπλοκή σε επιχειρησιακά ζητήματα της Αλ-Κάιντα και καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση καθώς σχεδίαζε μεταξύ άλλων τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι!

Αναδημοσίευση από gazzetta.gr

 

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ