22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πάνω από 1,7 δισ. ευρώ απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος

Ημερομηνία:

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις προέρχονται από νοικοκυριά και πολύ μικρές επιχειρήσεις, διαψεύδοντας τις προσδοκίες της διοίκησης της ΔΕΗ ότι με την ελάφρυνση του λογαριασμού από το «χαράτσι» θα υπήρχε εξομάλυνση

Tο ύψος των ανεξόφλητων οφειλών προς τη ΔΕΗ έχει ξεπεράσει πλέον το ποσό του 1,7 δισ. ευρώ και κατανέμεται ανά κατηγορία πελατών ως εξής:

Σχεδόν 1 δισ. ευρώ προέρχεται από τη χαμηλή τάση

400 εκατ. ευρώ από την υψηλή τάση

200 εκατ. ευρώ από τη μέση τάση

Και 160 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές του Δημοσίου προς την επιχείρηση

Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται οι ανεξόφλητες οφειλές καταναλωτών που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και αριθμούν περί τα 550.000 νοικοκυριά.

Η εταιρεία στο πλαίσιο των μέτρων που έχει εφαρμόσει σε μια προσπάθεια να περιορίσει την έκταση του φαινομένου έχει προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό διακανονισμών, ενώ ταυτόχρονα προχθές ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 10 δικηγορικών γραφείων που θα κινηθούν για τη διεκδίκηση των οφειλομένων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ