19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πάνω από 2 εκ. ευρώ για περίφραξη στην 115 ΠΜ δίνουν οι Αμερικανοί

Ημερομηνία:

Οι Αμερικανοί δίνουν πανω από 2 εκατομ ευρώ για «θωράκιση» της περίφραξης των εγκαταστάσεων της 115 Πτέρυγας Μάχης, στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου εδρεύουν και οι εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Βάσης Ευκολίας Σούδας.
Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο , η διακήρυξη του οποίου δόθηκε στην δημοσιότητα από την Υπηρεσία Έργων της Πολεμικής Αεροπορίας υπο τον τίτλο «Κατασκευή Περιφράξεων Αεροδρομίου και Περιοχής Πυρομαχικών στην 115 ΠΜ».

Ο συνολικός προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.200.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.526.600 ευρώ αφορούν σε εργασίες οδοποιίας και τα υπόλοιπα 693.400 ευρώ σε ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ελληνικές ή ευρωπαικές εταιρείες και οι προσφορές θα ανοιχτούν και θα αξιολογηθούν από αρμόδια επιτροπή στις 24 Ιουνίου, στην Αθήνα.

Στην διακήρυξη αναγράφεται χαρακτηριστικά «το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις Αμερικανικού Κλιμακίου Σούδας (Αμερικανικό Ναυτικό).»

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέας περίφραξης και περιμετρικού δρόμου εσωτερικά από αυτήν, στην περιοχή των πυρομαχικών κοντά στον Μουζουρά καθώς και στον χώρο του αεροδρομίου.

Το γεγονός είναι πως αποτελεί πάγια τακτική του Αμερικανικού Κλιμακίου Σούδας η χρηματοδότηση έργων που αποσκοπούν στην βελτίωση και «θωράκιση» των εγκαταστάσεων της 115 ΠΜ στο Ακρωτήρι, τις οποίες άλλωστε χρησιμοποιούν και αυτοί.

Να σημειωθεί πως και πριν από λίγους μήνες (τον Σεπτέμβριο 2013) είχε πραγματοποιηθεί ένας ακόμη μεγάλος διαγωνισμός για την αντικατάσταση του υπόγειου ηλεκτρικού δικτύου της 115 Πτέρυγας Μάχης, προυπολογισμού 980.000 ευρώ.

Και σε αυτή την περίπτωση το έργο χρηματοδοτείται από το Αμερικανικό Κλιμάκιο Σούδας.

Επίσης τον Ιούλιο του 2013 ολοκληρώθηκε διαγωνισμός για το έργο «Αναβάθμιση – Ανακαίνιση του Κτιρίου «ΜΙΝΩΑ» Κοιτώνων Αγάμων (115ΠΜ-12-02)» προυπολογισμού 454.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από «πιστώσεις κοινής ωφέλειας μεταξύ 115ΠΜ και Αμερικανικής Ευκολίας Αεροπορικής Βάσης Σούδας (ΑΕΑΒΣ).»

Ναπολέων Σαραντίδης / flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...