16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πέτυχε το Obamacare: 12 εκ Αμερικανοί ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά

Ημερομηνία:

Ο αριθμός των μη ασφαλισμένων Αμερικανών μειώθηκε κατά 10,3 εκατομμύρια χάρη στη νέα μεταρρύθμιση του Μπαράκ Ομπάμα, γνωστή ως Obamacare, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου.
Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2013 και Απριλίου 2014 πάνω από 10 εκατομμύρια ενήλικες Αμερικανοί (18-64 ετών) που προηγουμένως δεν είχαν ασφάλιση τώρα διαθέτουν. Αυτό αναφέρει η έρευνα επιστημόνων του Χάρβαρντ και η οποία δημοσιεύτηκε στο  New England Journal of Medicine και αναδημοσιεύτηκε από το υπουργείο Υγείας της αμερικανικής κυβέρνησης.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες για την οποία ο Μπαράκ Ομπάμα χρειάστηκε να δώσει σκληρή μάχη με τους αντιδρώντες Ρεπουμπλικανούς.
Πάνω από 50 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν είχαν ασφάλιση πριν ο νόμος Obamacare τεθεί σε εφαρμοφή την 1η Ιανουαρίου 2014. Οι πολίτες θα δέχονται στο εξής πρόστιμο αν δεν έχουν ασφάλιση, κάτι που αλλάζει ιστορικά δεδομένα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου μόνοι οι πλούσιοι και οι υψηλόμισθοι είχαν κοινωνική ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη.
Ο νόμος του Ομπάμα προβλέπει ότι οι χαμηλόμισθοι και τα ασθενέστερα στρώματα θα δέχονται επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για να πληρώσουν την ιατρική τους κάλυψη. Ο νόμος προβλέπει μάλιστα ειδικά κριτήρια για να αποκτούν ασφάλιση οι φτωχότεροι (Medicaid).

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ χρησιμοποίησαν τα δεδομένα του Ινστιτούτου  Gallup από το 2012 ως το 2014 για να εξάγουν τα συμπεράσματά τους. Συνολικά, 12 εκατομμύρια Αμερικανοί θα αποκτήσουν κοινωνική ασφάλιση για πρώτη φορά το 2014 χάρη στο νόμο Ομπάμα και άλλα 15 εκατομμύρια θα την αποκτήσουν το 2015.
Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ