17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παραιτήθηκε η γαλλική κυβέρνηση με αίτημα Ολάντ

Ημερομηνία:

Την παραίτηση όλης της κυβέρνησής του υπέβαλε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλ στον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά από αίτημα του δεύτερου. Ο Βαλ αναμένεται να παρουσιάσει νέο κυβερνητικό σχήμα την Τρίτη.Η κίνηση ακολουθεί τον ενδοκυβερνητικό πόλεμο που είχε ξεσπάσει μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, ο οποίος είχε πει πως «η Γερμανία έχει πέσει στην παγίδα της λιτότητας, την οποία επιβάλλει σε όλη την Ευρώπη».

Δημοσκοπική καταβαράθρωση για τον Ολάντ

Όλο και χαμηλότερα πέφτει η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, όπως επίσης και του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλ (απεικονιζόμενος).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπιση του IFOP για την Journal du Dimanche μόλις το 17% των Γάλλων να δηλώνουν πλέον ικανοποιημένοι με τον Ολάντ – ποσοστό κατά μια μονάδα χαμηλότερο από αυτό του Ιουλίου και το χαμηλότερο των τελευταίων 50 ετών. Η δημοτικότητα του Βαλ υποχωρεί στο 36% την στιγμή που όταν είχε αναλάβει καθήκοντα άγγιζε το 60%

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...