14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Παρουσιάστηκε συγγενής από τη Σουηδία για το κοριτσάκι 17 μηνών που ήταν ναυαγός για 4 ημέρες στο Αιγαίο

Ημερομηνία:

 

Τις τελευταίες ημέρες όλη η Ελλάδα έμαθε για τη δραματική ιστορία ενός κοριτσιού 17 μηνών που επέζησε 4 μέρες ως ναυαγός στο Αιγαίο. Το φρικτό ναυάγιο που συνέβη στη Μάλτα κόστισε τις ζωές 490 ανθρώπων. Το κοριτσάκι μαζί με άλλους εννιά ήταν οι μόνοι επιζώντες.

 

 

Τις τελευταίες ημέρες όλη η Ελλάδα έμαθε για τη δραματική ιστορία ενός κοριτσιού 17 μηνών που επέζησε 4 μέρες ως ναυαγός στο Αιγαίο. Το φρικτό ναυάγιο που συνέβη στη Μάλτα κόστισε τις ζωές 490 ανθρώπων. Το κοριτσάκι μαζί με άλλους εννιά ήταν οι μόνοι επιζώντες.

Η ελληνική ακτοφυλακή ανέφερε ότι οι γονείς του μικρού κοριτσιού την έδωσαν μέσα στο νερό σε μία 19χρονη γυναίκα από τη Συρία, η οποία φορούσε σωσίβιο, ενώ εκείνοι συνέχισαν να ψάχνουν για το δεύτερο παιδί τους. Η μικρή και η 19χρονη επέζησαν. Οι γονείς της όχι.

Η 19χρονη που την έσωσε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων και η υγεία της είναι σταθερή. Το ίδιο σταθερή είναι και η υγεία του μικρού κοριτσιού που συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Ηράκλειο.

Παρά το τεράστιο ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε απ’ όλη την Ελλάδα για να υιοθετήσουν το κοριτσάκι, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Κι αυτό γιατί παρουσιάστηκε ένα άτομο από τη Σουηδία το οποίο λέει πως είναι θείος του. Πήγε στο νοσοκομείο και αναγνώρισε το κοριτσάκι και πληροφόρησε τις αρχές ότι η γιαγιά και ο παππούς του είναι ζωντανοί και ζούνε στην Αίγυπτο.

Του είπαν να φέρει πιστοποιητικό γέννησης και οτιδήποτε άλλο υλικό που θα αποδεικνύει ότι είναι συγγενής της. Το υλικό που θα συλλέξει θα πρέπει μετά να το πάει στον εισαγγελέα για να δώσει αυτός την άδεια ώστε να πάρει το μικρό κοριτσάκι μαζί του και να το επιστρέψει στη γιαγιά και στον παππού του στην Αίγυπτο.

Η διαδικασία αυτή βεβαίως θα πάρει καιρό.

Όσον αφορά τους 6 ναυαγούς που βρισκόντουσαν στο νοσοκομείο στα Χανιά, στην πόλη μας έχει μείνει μόνο ένας Αιγύπτιος και η 19χρονη κοπέλα που κουβαλούσε στην αγκαλιά της το 17μηνών κοριτσάκι για 4 ημέρες στη θάλασσα.

Οι συγκεκριμένοι ναυαγοί, δε θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, θέλουν να πάνε στην Ιταλία όπου βρίσκονται οι οικογένειές τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι 500 Σύροι, Παλαιστίνιοι, Αιγύπτιοι και Σουδανοί μετανάστες είχαν αναχωρήσει από την Νταμιέτα της Αιγύπτου στις 6 Σεπτεμβρίου. Μετανάστες που είχαν φτάσει με τέσσερα λεωφορεία ανέβηκαν στο πλοίο μήκους 15 έως 18 μέτρων. Τριακόσιοι άνθρωποι στοιβάχτηκαν κάτω από το κατάστρωμα και 200 επάνω, ανάμεσά τους έως και 100 παιδιά, ανέφερε ο ΙΟΜ με βάση τις μαρτυρίες των επιζώντων.

«Οι 300 άνθρωποι που βρίσκονταν στο κάτω κατάστρωμα παγιδεύτηκαν και πνίγηκαν αμέσως. Οι επιζώντες λένε ότι παρακολουθούσαν καθώς οι μετανάστες που τους έριξαν στο νερό αγκιστρώνονταν ο ένας επάνω στον άλλον προσπαθώντας να μείνουν ζωντανοί»…

"google ad"

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...