14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Περί αρμοδιοτήτων των Δήμων και μετατάξεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Ημερομηνία:

Ερώτηση ΒιρβιδάκηΕρώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη με θέμα «Αρμοδιότητες που θα ασκήσουν οι Δήμοι σε εφαρμογή του άρθρου 1 του νόμου 4147/2013», κατέθεσε την Πέμπτη 13/3/2014 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:

«Στις 12 Φεβρουαρίου 2014 κατέθεσα την 6175/12-2-2014 Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα «Αρμοδιότητες που θα ασκήσουν οι Δήμοι οι οποίες δεν έχουν ακόμα μεταφερθεί». Στην Ερώτηση έθετα μια σειρά από προβλήματα και ρωτούσα «Πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τα προαναφερθέντα προβλήματα;».

Με τις απαντήσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΤΚΕ/Φ.2/5506/4-3/2014) και του Υπουργού Εσωτερικών (221/2014/7-3-2014) δεν δόθηκαν ουσιαστικές απαντήσεις σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που ανέφερα στην ερώτηση και τα οποία σχετίζονται κυρίως με τα θέματα του προσωπικού το οποίο ευρίσκεται σε φορέα ο οποίος δεν ασκεί τις αρμοδιότητες της ειδικότητας που κατέχει ο εργαζόμενος.

Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο όταν από το άρθρο 1 του νόμου 4147/2013 δεν προσδιορίζεται ο χρόνος έναρξης άσκησης από τους Δήμους των αρμοδιοτήτων των άρθρων 94 και 204 του νόμου 3852/2010 που θα μεταβιβαστούν με τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις».

Κατόπιν όλων αυτών, ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

1ον) Θα μεταφερθούν στους Δήμους και πότε οι αρμοδιότητες των άρθρων 94 και 204 του ν. 3852/2010 σύμφωνα με το άρθρο 1 του νόμου 4147/2013;

2ον) Οι εργαζόμενοι που έχουν μετατάγει και οι οποίοι κατέχουν ειδικότητες σχετικές με τις αρμοδιότητες που δεν έχουν μεταφερθεί μπορούν να επιστρέψουν στην αρχική τους υπηρεσία και αν ναι με ποια διαδικασία και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...