17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Περιοδεία της Ανταρσία στα Χανιά στο Γηροκομείo

Ημερομηνία:

Κλιμάκιο της «Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Κίνησης για την Ανατροπή», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σεραφείμ Ρίζο, επισκέφτηκε χθες το χώρο του γηροκομείου όπου βρήκαμε μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τρόφιμους.

Αμέσως μετά την επίσκεψή μας ο σύντροφος Ρίζος δήλωσε: « μπορεί ο Σαμαράς να πανηγυρίζει ότι βγήκαμε στις αγορές, αλλά η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι τελείως διαφορετική. Κυβερνητικοί επισκέπτονται χώρους όπως το γηροκομείο μόνο και μόνο για να φωτογραφηθούν προεκλογικά, ενώ όλο το υπόλοιπο διάστημα αφήνουν αυτές τις υπηρεσίες στην πλήρη εγκατάλειψη. Αν αυτές οι υπηρεσίες λειτουργούν το οφείλουν αποκλειστικά στην εργασία και την αυτοθυσία των εργαζομένων. Κατά την επίσκεψή μας διαπιστώσαμε ότι το γηροκομείο πάσχει από έλλειψη προσωπικού, καθώς οι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτήθηκαν δεν έχουν αντικατασταθεί. Από περίπου 60 άτομα το μόνιμο προσωπικό είναι πλέον γύρο στους 40. Οι 12 εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί με 5μηνες συμβάσεις σκλαβιάς, όχι μόνο δεν είναι αρκετοί για να καλύψουν αυτό το κενό αλλά σε ένα περίπου μήνα θα ξαναδούν την πόρτα της ανεργίας.

Επίσης διαπιστώσαμε τις συνέπειες της έλλειψης χρηματοδότησης ιδιαίτερα στο ζήτημα της επέκτασης του γηροκομείου. Δεν μπορεί αυτές οι υπηρεσίες, που προσφέρουν πολύτιμο έργο, να εξαρτώνται από τις δωρεές πολιτών, είτε από το αν θα μπουν σε κάποιο πρόγραμμα.

Ζητάμε την άμεση και γενναία χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εργασία. Ζητάμε να προσληφθεί τώρα μόνιμο και με πλήρεις εργασιακές σχέσεις προσωπικό».

Σημερα  Τετάρτη κλιμάκια της Ανταρσία στα Χανιά θα επισκεφθούν τον ΟΤΕ στην οδό Μαργουνίου τους εργαζόμενους στον ΟΑΔΥΚ και τη λαϊκή αγορά στα Παχιανά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...