17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας στα Χανιά

Ημερομηνία:

Για 7η διαδοχική χρονιά, οι ποδηλάτες όλης της Ελλάδας συγκεντρώνονται και διαμαρτύρονται για την αδιαφορία των υπευθύνων, των αρμόδιων αρχών και φορέων. Την ποδηλατοπορεία πραγματοποίησαν στα Χανιά την Κυριακή 11 Μαίου στις 6 το απόγευμα οι “Ποδηλάτρεις” με τη συμμετοχή Χανιωτών φίλων του ποδηλάτου.

[tribulant_slideshow post_id=”121688″]

Η ποδηλατοπορεία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης και έλαβε χώρα σε 36 πόλεις της Ελλάδας με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και την διεκδίκηση, εν όψει και των δημοτικών εκλογών, καλύτερων ποδηλατικών υποδομών, ποδηλατόδρομων καθώς και συνδυασμένη μετακίνηση με όλα τα αστικά και υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς. Στα Χανιά μετά την συγκέντρωση στο σημείο εκκίνησης, στην πλατεία Αγοράς, οι ποδηλάτες, μικροί και μεγάλοι,  κινήθηκαν μαζικά κάνοντας τον γύρο του κέντρου της πόλης, πέρασμα από σημειά του παλιού λιμανιού κι επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.

Οι άλλες πόλεις στις οποίες πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας ήταν οι παρακάτω: Αθήνα, Αμαλιάδα, Άργος, Βόλος, Δράμα, Ηράκλειο, Ζαχάρω, Θάσος, Θεσσαλονίκη, Ιεράπετρα, Ιωάννινα, Κάρυστος, Μαρμάρι, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Λαμία, Λάρισα, Μεσολόγγιο, Μυτιλήνη, Μώλος / Καμμένα Βούρλα, Ναύπλιο, Πάτρα, Πρέβεζα, Πτολεμαΐδα, Ρέθυμνο, Σκάλα Ωροπού, Σπάρτη, Τρίκαλα, Χαλκίδα και Χίος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Νίκος N.Αγγελάκης
Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...