19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Προσφυγή από την “Πρωτοβουλία Πολιτών” ενάντια στην ακύρωση της εκλογής αντιπροσώπων στην ΠΕΔ

Ημερομηνία:

Σε προσφυγή στην επιτροπή άρθρ. 152 δημοτικού Κώδικα, για ακύρωση απόφασης του ΓΓ της περιφέρειας Κρήτης που ακυρώνει απόφαση Δημ. Συμβ. Χανίων εκλογής αντιπροσώπων στην ΠΕΔ, προχώρησε η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση “Πρώτα ο Άνθρωπος”.

Όπως αναφέρει η παράταξη σε δελτίο τύπου της: “Προχωρήσαμε σήμερα μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου μας στην κατάθεση διοικητικής προσφυγής στην επιτροπή του άρθρου 152 του δημοτικού Κώδικα, ζητώντας την ανατροπή της απόφασης του ΓΓ της αποκεντρωμένης διοίκησης της περιφέρειας Κρήτης με την οποία ακυρώθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΠΕΔ, (περιφερειακή Ένωση δήμων).

Θεωρήσαμε καθήκον μας να αντιδράσουμε στην πρωτοφανή αυτή ενέργεια της περιφέρειας, από δημοκρατική ευαισθησία και με συναίσθηση ότι με την πράξη του ΓΓ θίγεται ολόκληρο το πρόσφατα εκλεγμένο δημοτικό συμβούλιο Χανίων και κατ’ επέκταση το σύνολο των δημοτών. Η απόφαση να ακυρωθεί μια κανονική και καθόλα νόμιμη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου χάριν μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, εκτός από κατάδηλα αντιδημοκρατική είναι και πλήρως αβάσιμη τόσο από νομική όσο και από ουσιαστική πλευρά και δεν πρόκειται να διατηρηθεί. Επικαλείται, χωρίς να τα υιοθετεί, γεγονότα που δεν συνέβησαν, ενώ διατάσσει επανάληψη μιας συζήτησης που η ίδια δέχεται ότι έγινε κανονικά, με την επίκληση αοριστιών. Την ίδια στιγμή η απόφαση, με γραφειοκρατική πονηριά, δεν θεωρεί τα γεγονότα που αναφέρει ως αληθινά. Προσφεύγει στην έννοια της “ανώτερης βίας”, χωρίς να διαλαμβάνει σαφή και συγκεκριμένη έκθεση γεγονότων και, το κυριότερο, χωρίς καν να δέχεται ότι περίπτωση ανώτερης βίας υπήρξε όντως, γράφοντας το μνημειώδες «θα μπορούσε ν´ αποτελέσει περίπτωση ανώτερης βίας».

Αποτελεί ζήτημα δημοκρατικής τάξης και σεβασμού στην προφανή νομιμότητα η ακύρωση της απόφασης του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ωστόσο και επειδή η διοικητική επιτροπή στην οποία προσφεύγουμε για την ακύρωσή της δεν έχει τακτικές συνεδριάσεις, το σημαντικό είναι να γίνει δεκτό το αίτημα που συνυποβάλλαμε και να ανασταλεί η ισχύς της απόφασης ΓΓ μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής μας. Η περιφέρεια καλείται να επιδείξει δημοκρατικά αντανακλαστικά και, μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη αυτή απόφαση, να την καταστήσει άμεσα ανενεργή.

 

Το γραφείο τύπου της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Χανιά
– Πρώτα ο Άνθρωπος “

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...

Έως την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο Πάσχα – Οι προϋποθέσεις

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα πρέπει να...

Περιπέτεια για τουρίστρια σε φαράγγι του Λασιθίου

Άσχημα απρόοπτα είχε για μία τουρίστρια η πεζοπορία σε...

Μήνυση Αλεξίας Μπακογιάννη κατά Στέφανου Χίου: «Με απείλησε ότι θα με χτυπήσει με μπουκάλι»

Μήνυση για απειλή, εξύβριση και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατέθεσε η Αλεξία...