18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Αντί για θερινή ραστώνη, διαρκής αφύπνιση και εγρήγορση

Ημερομηνία:

Φέτος το καλοκαίρι, οι κυβερνητικές επιλογές με το κλείσιμο της βουλής και την ψήφιση στα θερινά τμήματα σημαντικότατων νομοσχεδίων που εκποιούν με μη αναστρέψιμο τρόπο τα δημόσια αγαθά, τη δημόσια περιουσία, το μόχθο και τα κεκτημένα των πολιτών, μας αποστερούν και τη δυνατότητα για θερινή ραστώνη, αφού πρώτα είχαν καταστήσει αδύνατες για τους περισσότερους τις καλοκαιρινές διακοπές Όσοι επαγρυπνούμε βρισκόμαστε μπροστά στην απόκρουση μιας πολλαπλής επίθεσης. Οι λέξεις χάνουν το νόημα τους: οι απολύσεις γίνονται αξιολόγηση, το μείζον γίνεται μικρό, η οριοθέτηση γίνεται καταπάτηση.

Αφού ως εκπαιδευτικοί και γονείς αντισταθήκαμε στη λεγόμενη αξιολόγηση, που μας καλούσε να μετατρέψουμε την παιδεία και τη συναδελφικότητα σε ένα ακόμα αριθμό που προστίθεται στο ολοένα αυξανόμενο ποσοστό της ανεργίας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το ψεύδος και τη στρέβλωση της δήθεν «μικρής» ΔΕΗ, του ξεπουλήματος δηλαδή της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρικού ρεύματος, με τις επιπτώσεις που αυτό έχει άμεσα για τους πολίτες,  για το μέλλον του δημοσίου, που ολοένα συρρικνώνεται και παραδίδεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αλλά και για το περιβάλλον, αφού διαιωνίζεται η απομύζησή του και μένει ανοχύρωτη η εκμετάλλευσή του.

Αφού συνεχίζουμε να φωνάζουμε για αυτά που η κυβέρνηση σιωπά και κωφεύει, για το ότι αυτήν την ώρα καταστρέφονται χημικά όπλα μερικά χιλιόμετρα δίπλα μας μέσα στη θάλασσα που μας τρέφει ως κρίκους μιας πολύτιμης αλυσίδας και μας συντηρεί ως κοινωνία, βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι βαρύτερο από τη συνενοχή και τη δουλοπρέπεια: την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να καταρτίσει και να ετοιμάζει για ψήφιση από τη βουλή ένα νομοσχέδιο που δεν ξεπουλά μόνο, δεν καθιστά απροσπέλαστες απλώς, αλλά καταστρέφει για πάντα τις παραλίες όλης της χώρας, όποια επιλέξει ο κάθε ιδιώτης να κάνει δική του άνευ όρων. Αυτό το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, το πιο πρόσφατο σε μια σειρά συστηματικών βημάτων για το ξεπούλημα του δημοσίου και την καταστροφή του περιβάλλοντος, έχει ήδη χαρακτηριστεί από δεκάδες (195 μέχρι αυτήν την ώρα) ανεξάρτητους και επιστημονικούς φορείς αλλά και δημοτικές και περιβαλλοντικές κινήσεις, ως καταστροφικό, του οποίου η ψήφιση χρειάζεται να αποτραπεί άμεσα και επιτακτικά.

Απέναντι σε αυτή τη θερινή λαίλαπα, που δεν έχει ακόμα φτάσει στο τέλος της και δεν αφήνει περιθώρια για ραστώνη, καλούμαστε και καλούμε σε αφύπνιση και εγρήγορση αγωνιστική. Διερωτώμαστε, όμως, όλοι εκείνοι που συνεχίζοντας το έργο της κυβέρνησης, στρεβλώνοντας τις λέξεις και τα νοήματα, θεωρώντας ότι μπορούσαν να κρύψουν τις πολιτικές επιλογές της συγκάλυψης και της συμπόρευσης πίσω από το επίθετο «αντιμνημονιακός», πού βρίσκονται σήμερα; Με ποια -έστω- λόγια έχουν αντιταχθεί στη σωρεία των κυβερνητικών επιλογών που πλήττουν το συμφέρον και το μέλλον των πολιτών, με ποιο κάλεσμα οργανώνουν ή συμπορεύονται με τους αγωνιζόμενους πολίτες ενάντια στην εκποίηση του περιβάλλοντος και της ζωής μας; Γιατί σιωπά η απερχόμενη και η επερχόμενη δημοτική αρχή της πόλης μας για την ακολουθία των καταστροφικών κυβερνητικών επιλογών;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...

Μεσανατολικό: Όλα έτοιμα στο Ισραήλ για την ισοπέδωση της Γάζας, με τη Δύση σε ρόλο… θεατή

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να κλιμακώσει τον καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα, έχοντας...

Η Sophia, το ρομπότ, έρχεται στην Κρήτη και θέλει να πάει στην Κνωσό!

Η Sophia, το πιο εξελιγμένο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον...