20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πρωτοπόρος ο Δήμος Χανίων στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων & πόρων

Ημερομηνία:

Επισημάνσεις στο πλαίσιο της συνάντησης του Δημάρχου Μ.Σκουλάκη με την υπ. Ευρωβουλευτή Β. ΜάτσικαΣυνάντηση με την υποψήφια Ευρωβουλευτή με τον συνδυασμό της «Ελιάς», κα Βίκη Μάτσικα είχε την Τρίτη 22 Απριλίου 2014, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στο πλαίσιο περιοδείας της κας Μάτσικα στα Χανιά.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Μανώλης Σκουλάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κα. Μάτσικα, και τα στελέχη της «Ελιάς» που τη συνόδευαν, θέματα που σχετίζονται με τον αναπτυξιακό προσανατολισμό του Δήμου παρουσιάζοντας τις πολιτικές που ανέπτυξε τα τελευταία τρία χρόνια η Δημοτική Αρχή των Χανίων σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς όπως η προώθηση της απασχόλησης, η ενίσχυση του τουρισμού, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, κ.α.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Χανίων στο ότι «η παρούσα Δημοτική Αρχή, σε τρία μόλις χρόνια, κατάφερε με συστηματικότητα και μεθοδική δουλειά, να διεκδικήσει και να φέρει στα Χανιά δεκάδες νέα έργα, ύψους άνω των 60 εκατ. € μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ τα οποία σήμερα όλα υλοποιούνται» γεγονός που όπως προσέθεσε «κατατάσσει το Δήμο Χανίων ως έναν από τους κορυφαίους – σε επιδόσεις – Δήμους της χώρας όσον αφορά την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ».

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής από την πλευρά της αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία των ευρωεκλογών οι οποίες διεξάγονται σε μια περίοδο κρίσιμη για την Ελλάδα. «Οι εκλογές του Μαΐου γίνονται σε περίοδο κρίσιμη για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Πρέπει να διανύσουμε αυτή την περίοδο με όπλο τη σταθερότητα στη χώρα, την ΕΕ και την Ευρωζώνη» ανέφερε προσθέτοντας ότι «ζητήματα όπως η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και η προώθηση αναπτυξιακών πολιτικών βρίσκονται μέσα στις προτεραιότητες της «Ελιάς» αλλά και της ίδιας.

Τέλος η κα. Μάτσικα συνεχάρη το Δήμαρχο Χανίων για τις πολιτικές και το έργο του Δήμου Χανίων. «Είναι πολύ ενθαρρυντικό – και παράδειγμα για πολλούς άλλους Δήμους – ότι τα Χανιά έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια, να έχουν έναν Δήμο με εξωστρεφή προσανατολισμό, που αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες, διεκδικώντας και αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα και πόρους και δημιουργώντας θέσεις εργασίας, μέσω των δεκάδων αναπτυξιακών δράσεων και έργων που υλοποιεί για τους πολίτες αυτού» ανέφερε η υποψήφια Ευρωβουλευτής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...