13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 για τη Δευτέρα 27/10/2014 και για την ημέρα εορτασμού της Εθνικής Επετείου, Τρίτη 28/10/2014, στον Δήμο Χανίων διαμορφώνεται ως εξής:

Κεντρικό πρόγραμμα εορτασμού

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

11.00: Προσκύνημα αντιπροσωπειών της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης των Χανίων, όπου θα προσέλθουν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους. Στη τελετή θα παραστούν εκπρόσωποι των Αρχών.

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Δημοτικής, Μέσης, Τεχνικής Εκπ/σης, σπουδαστών Ανώτερων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών. Εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών.

13.00: Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, οργανισμούς Δημοσίου και Ιδ. Δικαίου ομιλίες για την εθνική σημασία της Επετείου.

 

ΤΡΙΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

8.00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

10.45: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού.

Ομιλία

11.40: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων. Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης (ΑΔΦΧ) εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, κ.α. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

12.00: Παρέλαση (στον καθιερωμένο τόπο παρέλασης) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

 

"google ad"

Πρόγραμμα Εορτασμού στη Δ.Ε. Σούδας

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

10:00: Επιμνημόσυνη Δέηση. Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Πεσόντων Τσικαλαριών.

11:00: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου και ομιλία. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην πλατεία Αγίου Νεκταρίου και κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

 

 Πρόγραμμα Εορτασμού στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

10:00: Δημοτική Κοινότητα Αρωνίου: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο, στον αύλειο χώρο του

Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου

11:00: Δημοτική Κοινότητα Κουνουπιδιανών: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Κουνουπιδιανών

 

ΤΡΙΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

10:15: Τοπική Κοινότητα Χωρδακίου: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Χορδακίου

10:15: Τοπική Κοινότητα Μουζουρά: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Μουζουρά

10:15: Τοπική Κοινότητα Στερνών: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Κοιμητηρίου Στερνών

 

Πρόγραμμα Εορτασμού στη Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου

ΤΡΙΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

10.30: Δοξολογία στον Ι.Ν. Παναγίας Γοργοϋπήκοου. Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Χρυσοπηγής

 

Πρόγραμμα Εορτασμού στη Δ.Ε. Θερίσου

 ΤΡΙΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

09.00: Εκκλησιασμός και δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Αγιάς, με τη συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...