20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

«Πρόταση γάμου» του Άντον Τσέχοφ

Ημερομηνία:

Το μονόπρακτο του Άντον Τσέχωφ σε μια απρόβλεπτη σκηνική μεταφορά  τρυφερό και ξεκαρδιστικό μαζί. “Αυτός την θέλει, αλλά αυτή δεν το ξέρει. Αυτή τον θέλει αλλά αυτός δεν το ξέρει. Αυτός όμως αποφασίζει να της το πει και να της κάνει πρόταση γάμου. Ξεκινάει για το σπίτι της, αλλά την συναντά τυχαία στην εξοχή μια καλοκαιρινή μέρα. Και κει που όλα μοιάζουν χαλαρά και γλυκά ανάμεσά τους… μια ένα κτήμα… μια ένας σκύλος… όλα ανατρέπονται και η πρόταση γάμου σχεδόν  “σκοτώνει” τον υποψήφιο γαμπρό.”

Σκηνοθεσία Κυριακή Σπανού. Ερμηνεύουν με δεξιοτεχνία η Φρόσω Ζαγοραίου και ο Ντίνος Ποντικόπουλος. Κίνηση Ιωάννα Βασιλακοπούλου. Ζωντανά παίζει Violadagambatenora ο Αντώνης Σκαμνάκης

Πέμπτη 28 Αυγούστου στις 9μ.μ στην αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης των Χανίων. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977992947

Κριτική

Γράφει ο Ηρακλής Λογοθέτης στο onlytheater     «…ο θεατής που θα βρεθεί κάποιo βράδυ απροειδοποίητος στο Barhelona θα δοκιμάσει μεγάλη έκπληξη, όταν θα συνειδητοποιήσει, από τα πρώτα ήδη λεπτά ότι παρακολουθεί μία σύντομη πλην άρτια και εξαιρετικής ποιότητας θεατρική παράσταση βασισμένη στο γνωστό μονόπρακτο του Άντον Τσέχωφ “Πρόταση Γάμου”.

Σύμφωνα με τη σκηνοθετική σύλληψη της Κυριακής Σπανού, αυτή η ασυνήθιστα διασκεδαστική πρόταση λαμβάνει χώρα ένα καλοκαιράκι στην εξοχή. Ιδέα που υπηρετείται σκηνογραφικά από έναν απλό ξύλινο πάγκο και την κατάλληλη ενδυματολογική σκευή των ηρώων. Ο υποψήφιος γαμπρός (Ντίνος Ποντικόπουλος) σκέφτεται αρχικά και με εντεινόμενο άγχος να υποβάλει την πρότασή του στον πατέρα της μέλλουσας νύφης με τον οποίο συνδέονται οικογενειακώς, αλλά πέφτει πάνω στην ίδια τη νύφη (Φρόσω Ζαγοραίου).»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ